2024.05.26., vasárnap - Fülöp, EvelinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Hazai és külföldi projekteken egyaránt dolgozik a SZABADICS Építőipari Zrt.

2024. március 25. hétfő, 18:19
Hirdetés; Szerző: Sámel József
A SZABADICS Építőipari Zrt. a megújulást minden téren szem előtt tartja, s folyamatosan dolgozik is ennek érdekében. Kovács Tamás azt mondja, a minőségi munka mellett a legfontosabb, hogy alkalmazkodjanak a megváltozott a körülményekhez. A társaság elnökét a részletekről kérdeztük.

A minőségtől a megújulásig

Zalaszentgróti beruházás

- Egy kis visszatekintő: milyen évet zártak tavaly? Elégedettek az eredményekkel?

- Összességében elégedettek vagyunk az előző év eredményeivel, sikeresen tudtuk lezárni a projektjeinket, nem kerültünk sehol határidő problémába – értékelt Kovács Tamás. - Az árbevétel és az eredmények, számok alapján úgy érezzük, hogy sikeresen teljesítettük a kitűzött céljainkat és tovább erősítettük a SZABADICS brand-et. A gazdasági eredményeken túl fontos megemlíteni, hogy a társadalmi felelősségvállalás keretében tett célkitűzéseinket is megvalósítottuk, hiszen rekordszámú csapattal szerveztük meg a SZABADICS RIDE kerékpáros csapatversenyt, ami mára az ország legnagyobb kerékpáros csapatversenyévé nőtte ki magát. Másrészt pedig tavaly is sikerült megszervezni a SZABADICS a Gyermekekért Alapítvány, a HOLNAPOCSKA tábor, a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park és Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság együttműködésével a Kis-Balatoni Építőtábort, ahol középiskolás gyerekek ismerkedhettek a munkával a környezetvédelem és a vízgazdálkodás fontosságával.   

Családok Átmeneti Otthonának támogatása

- Jelenleg milyen - hazai és külföldi - projekteken dolgoznak? Mit kell ezekről tudni? 

- A mélyépítés területén jelenleg részben a KEHOP-projektek keretében víz- és szennyvízépítési beruházásokon dolgozunk Felsőrajk és Bánokszentgyörgy térségében, valamint Látrányban. Emellett évek óta jelen vagyunk Zalaegerszegen a ZalaZONE járműipari tesztpálya és a Rheinmetall harcjárműgyár közös beruházásán, ahol mélyépítési kivitelezési feladatokat látunk el. Szintén tavalyról áthúzódó projekt a zalaegerszegi Kovács Károly útfelújítási program megvalósítása, aminek köszönhetően közterületek, parkolók, járdák és ehhez kapcsolódó közművek újulnak meg. Az építőipar jelenlegi megrendelés-hiányos helyzete miatt szükséges volt ország távolabbi területein is munkát vállalnunk, a világörökség részét képező Tokajban építünk egy Gasztro- Kulturális központot szálláshelyekkel, közösségi terekkel. Ez a projekt mind a magasépítési, mind a mélyépítési divízónk számára munkát biztosít. Mindezen kívül magánmegrendelő részére dolgozunk Villányban egy harminc szobás 4négy csillagos boutique hotel kivitelezésén, emellett Csopakon saját ingatlanfejlesztésbe kezdtünk, és Budapesten tetőtér beépítési tevékenységet végzünk két társasházban is. 

Szabadics Ride

- Milyen lesz a folytatás? Milyen aktuális projektjeik, vagy terveik vannak?

- A hazai projektek mellett kiemelten kezeljük a horvátországi és a romániai jelenlétünket is, melyek ebben a helyzetben, amikor itthon kevesebb a megrendelés, nagyobb jelentőséggel bírnak. Mindkét országban nyertünk az elmúlt hónapokban annyi projektet, hogy a kapacitásainkat le tudjuk kötni. Horvátország azért is fontos még a számunkra, mert itt tudjuk a brigádjaink számára is biztosítani a munkavégzést a következő egy-másfél évben. Itthon az ipari parki fejlesztések és a hadiipar felé koncentrálódnak a fejlesztési források, ennek keretében a várpalotai robbanóanyag gyárnál fogunk közműépítést végezni.

- Milyen kilátások vannak a magyar építőiparban, elsősorban az Önök szemszögéből nézve?

- Az elmúlt 4-5 évhez képest egy sokkal nehezebb időszakra számítunk. Ebben az időszakban a legfontosabb célunk, hogy minden munkatársunknak munkát tudjunk biztosítani, és senkit se kelljen ennek hiányában elküldenünk. Szerencsére erről nincs szó, hiszen több pozícióra van jelenleg is futó keresésünk, tehát még bővülni akarunk. Ezt az időszakot egy szervezeti, folyamatszabályozási, digitalizációs és informatikai megújulásra is fel akarjuk használni, mert készen kell állnunk a piaci környezet változásaira és azt az evolúcióból is tudjuk, hogy soha nem a legnagyobb, vagy legerősebb, vagy leggyorsabb marad életben, hanem az, aki legjobban tud alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. Ehhez tartjuk magunkat – tette hozzá Kovács Tamás, a SZABADICS Építőipari Zrt. elnöke.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK