2020.12.02., szerda - Melinda, VivienZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Múzeumi műhelyek Keszthelyen

2016. november 11. péntek, 16:40
Szerző: H.Á.
A keszthelyi Balatoni Múzeum programjai közt immáron hagyományos Múzeumok Őszi Fesztiválja egyik kiemelkedő rendezvénysorozat azok közül, amelyekkel az intézmény igyekszik megszólítani minden korosztályt.

Nemrég a Mesterségek napját tartották számos közreműködővel, akik segítették, hogy a múlt értékeit élőben ismerhesse meg az ifjabb nemzedék. Hagyományos foglalkozásokat űzők mutatták be termékeiket, s avatták be az elkészítés munkafolyamataiba is az érdeklődőket. Képviselve volt a fafaragó, csipkeverő, szövő, tojáskarcoló, mézeskalács készítő, kosárfonó, agyagozó, molnár, házi tésztakészítő, bőrös, méhész szakma és mások. A köreikben szerzett élmények alkotói kedvet teremtettek.

A minapi záró programra pedig kifejezetten a felnőtteket invitálták, történelmi borkóstolóval búcsúztatva az őszt. A balatoni borok ízlelgetését könnyed néprajzi előadás kísérte. A szőlőtermesztés múltjáról és a jelen kor borászati újításairól is gazdagodhattak a résztvevők ismeretei, betekintést nyerve a főbb táji-történeti jellegzetességekbe.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK