2023.10.05., csütörtök - AurélZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Budaházi Tibor alkotásai a Táblaképfestészeti Biennálén

2020. június 11. csütörtök, 12:10
Szerző: -pet-
Két alkotásával is szerepel Budaházi Tibor festőművész XVIII. Táblaképfestészeti Biennálén. A csoportos kiállítást kétévente rendezik meg a szegedi REÖK-palotában (Regionális Összművészeti Központ), ám az idei járványhelyzet miatt az online térbe került az anyag - tájékoztatta lapunkat a zalaegerszegi képzőművész.

Római töredékek Szegeden is

Az idei seregszemle virtuális látogatói összesen 109 alkotást láthatnak a 3D-s kiállítótérben, ahol tizenkét teremben lehet barangolni a festmények között. A tárlat június 8-tól érhető el a REÖK honlapjáról, az alábbi inken: https://biennale.reok.hu/?fbclid=IwAR38-AHeikZVIqJy7TbSkNey41AyWnIr4RoTSLbJ0QM2r_nv513yZVDG9F4

Budaházi Tibor ezúttal a Római töredék festménysorozatának két "epizódjával" pályázott a biennáléra. Az alkotónak legutóbb 2019 októberében, a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben nyílt egyéni kiállítása, 65. születésnapja alkalmából.

A jubileumi tárlatra szintén a Római töredékekből válogatott. A művész még 2015-ben töltött el egy hónapot az olasz fővárosban, mint a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa. Innen jött a sorozathoz az inspiráció.

Korábbi cikkünket itt olvashatják el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK