2020.11.30., hétfő - András, AndorZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kreatív Díszművelődés a Móriczban

2019. október 08. kedd, 21:12
Szerző: -pet-
Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Díszművelődés kortárs programsorozat. Az elnevezés onnan ered, hogy a főleg zenészekből álló fiatalok kezdetben az egykori bőrdíszmű gyárban kaptak próbatermet.

Az esemény azóta már új helyszínre, mégpedig a Móricz Zsigmond Művelődési Házba költözött. Október 26-án 16 órától most is ide várják az érdeklődőket. Nagy Csaba szervező lapunknak elmondta: az eddigiekhez hasonlóan koncertekre és kiállításra is sor kerül a délután, illetve az este folyamán. De, kétszemélyes hip-hop, és felolvasóest is színesíti a programot. Fellép a XVII. századi spanyol és olasz dalokból merítkező Duo Chiaro (Podhorszky Gábor gitárművész és Toldi Orsolya énekes), a TeráPia zenekar, a Praha együttes (akiknek a napokban jelenik meg új albumuk), valamint Kustán Ádám is.

Születésnap, koncertek, kiállítás

Ami a kiállításokat illeti: a fotó, grafika és festészet egyaránt képviselteti magát. Többek között Borsos Zoltán, Perom Benjamin, Hajdu Szabina, Hajdu Eszter, Kovács Tamás és Gyarmati Dóri munkáiból nyílik válogatás.

Nagy Csaba hozzátette: amikor öt évvel ezelőtt, szervezőtársával, Hajdu Eszterrel megálmodták az eseményt, az volt a céljuk, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a városban élő, fiatal, vagy szárnyaikat bontogató tehetségeknek. Ez a koncepció azóta sem változott. Keresik és várják azokat a kreatív egyéneket, akik zenéléssel, képzőművészettel, foglalkoznak, vagy pedig az irodalom/színház világában mozognak otthonosan. Az is cél, hogy a fiatal alkotókat és előadókat összehozzák a befogadókkal, vagyis az értő és nyitott szellemű közönséggel.

Az ötödik, születésnapi Díszművelődéshez most is készült egy promóciós videó, melyben ismét egy nagy ruhásszekrény a „központi elem”, a főszereplő pedig az útkereső Mr. D.

Az est részleteiről a Díszművelődés Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK