2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tizenhárom zalai alkotó művei a Vitrinben

2024. január 24. szerda, 21:14
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Néhány év kihagyás után ismét kiállítást rendezett a Vitrin Kortárs Képzőművészeti Egyesület. A zalai alkotókat tömörítő társaság tagjai a Hevesi Sándor Színház nézőtéri galériájában állították ki legfrissebb műveiket.

Csoportos kiállítás nyílt a Hevesi Sándor Színházban

Budaházi Tibor, Farkas Ferenc, Frimmel Gyula, Horváth Csongor Gergő, Karner László, Nagy Szilvia, Nemes László, Németh János, Németh Miklós, Oravecz Viktória, Szényi Zoltán, Tánczos György és Varga Bálint néhány munkáját tekinthetik meg a látogatók.

A tárlatnak – melyet Budaházi Tibor festőművész, az egyesület elnöke ajánlott az érdeklődők figyelmébe – ezúttal nem volt különösebb koncepciója, tematikája. A hangsúly az új alkotások, gondolatok bemutatásán volt – tudtuk meg Tánczos György festőművésztől. Ő egy régebbi sorozatát alkotta újra, konceptuális megközelítésben. Korábban ugyanis visszalépett egy zalaegerszegi csoportos tárlatról, mert a zsűri értékelése ellenére, a rendezvényt befogadó intézmény nem járult hozzá az akt képek kiállításához. Ezeket a festményeket most „lefóliázva” állított ki, „plexifal” mögé zárva a mezítelen, kitárulkozó testeket. Az újragondolt sorozat a „Tiltott műfaj, avagy az álprüdéria diszkrét bája” címet kapta. Az alkotó reméli, hogy tavasszal egy ajkai és egy pécsi kiállításon az eredeti (takarás nélküli) képeket tudja majd bemutatni.

Az idei Vitrin-tárlaton a festészet, a költészet és a ruhatervezés egy gondolati egységgé válik Oravecz Viktória műveiben. A festőművész, versíró, öltözéktervező ugyanis olyan komplex műveket hozott létre, ahol a kép, a szöveg és a textil (vagyis a ruha) harmonikus egységet alkot. A festőművész február 23-án Gyenesdiáson is bemutatja műveit; vagyis különleges „festménykabátait”, melyek garantáltan felmelegítik a látogatót a téli hidegben.

A Vitrin egyesület csoportos kiállítása február 10-ig látogatható a zalaegerszegi színházban. Festményekkel, szobrokkal, grafikákákkal egyaránt találkozhat a közönség.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK