2022.07.01., péntek - Tihamér, AnnamáriaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A belvárosi adventre készülnek

2018. november 20. kedd, 20:31
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Hamarosan indul az Egerszegi Advent rendezvénysorozat, mely nem csak kulináris élvezeteket, ünnepi fényeket, hanem megannyi kulturális programot is kínál a következő hetekre a belváros főutcáján.

A részletekről a városházán tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester, Tompa Gábor a Kvártélyház Kft. ügyvezetője és Prenner Beáta, a KISOSZ Zala megyei szervezetének elnöke.

Több vendéglátóhely, bővülő programkínálat

A polgármester felidézte: 2015-ben, az egykori Aranykapu mintájára újult meg a belvárosi karácsonyi vásár, mely számos más hangulati- és programelemmel egészült ki. Mindenekelőtt új pavilonokat kaptak az árusok, mely nemcsak egységesítette, hanem színvonalasabbá is tette a dizájnt. Az elmúlt években a rendezvény fokozatosan bővült; térben is és az események számát tekintve is. Ma már a polgármesteri hivatal előtti tértől, és a Dísz térről kiindulva egészen a Mindszenty térig találhatunk elárusítóhelyeket. Idén pedig az Európa térre is kerül egy-két pavilon. Tavaly népszerűnek bizonyult a Dísz téri jégpálya, ami november 28-tól idén is várja a korcsolyázni vágyókat.

A kereskedők érdekképviseleti szövetségének nevében Prenner Beáta elmondta: október közepétől szervezik a vásárt, ami november 28-tól egészen december 24-ig nyitva áll a vevők előtt. Az elárusítóhelyek minden nap nyitva tartanak. A hagyományokhoz híven többek között kézművesek, keramikusok, ajándéktárgy-árusok, mézesek portékáiból lehet válogatni. Újdonságként az Európa téren mangalicatermékeket is árulnak, és a tervek szerint egy food truck is kerül ide.

Ami a gasztronómiai kínálatot illeti: bővül a vendéglátóhelyek száma. Igazi karácsonyváró finomságokat és forralt bort is lehet majd vásárolni az egyes helyszíneken.

Tompa Gábor elárulta: több szervezet közreműködésével folytatódik az Adventi Kézfogás jótékonysági programsorozat. A Zalaegerszegi Női Szalon, a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület, valamint a Kvártélyház közös, Dísz téri pavilonjánál lehetőség nyílik arra, hogy a városban működő civilek és segítő közösségek bemutatkozhassanak; a Mosolyambulanciától kezdve, az állatvédőkön át, egészen a mozgássérültek egyesületéig.

Nem marad esemény nélkül a nagytemplom előtti tér sem. Advent heteiben tizenhárom óvoda lép fel, tizenhét produkcióval, ami közel háromszáz gyerek részvételét jelenti. A Dísz téren pedig koncertek lesznek: fellép többek között a Canterina Kamarakórus, az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület, a vegyeskar, valamint a Liszt-iskola kórusa és ütősei.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK