2022.08.15., hétfő - MáriaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Alsópáhoki aranykorúak

2016. október 27. csütörtök, 19:58
Szerző: Nemes Norbert Fotó: N. N.
Alsópáhokon idősköszöntő programot tartott a Vöröskereszt (VK) helyi szervezete az önkormányzat támogatásával a közelmúltban.

A szervezők a faluban élő német ajkú ingatlantulajdonosokat is meghívták a fehér asztalok mögötti vendéglátással egybekötött rendezvényre, melyen Tóth Éva valamint Leblanc Győző operett- és operaénekesek adtak műsort. Az Idősek Világnapjához kapcsolódó ünnepségen elsőként Kiss Józsefné, a helyi vöröskereszt közel fél évszázada aktív lelkesedéssel tevékenykedő vezetője köszöntötte a vendégeket.

Czigány Sándor polgármester beszédében arra emlékeztetett, hogy immár negyedszázada ünneplik Európában az időseket, és ő polgármesterként tizedeik alkalommal köszöntheti az aranykorba lépetteket. Jelezte: illik tudomásul venni, hogy a mi világunk az elődök munkásságával kezdődött. A világnap arra is figyelmeztet, hogy az előttünk járók már megtették azt, amit a családjuk, szűkebb hazájuk, községük és az ország kért tőlük.

Lelkiismeretesen, szorgalmasan, becsületes munkával, rengeteg lemondással, átdolgozott napokkal, éjszakákkal. A családnak, de a falunak is fontos az idősek szerénysége, szerepe, a községért vállalt folyamatos munkája, ezért az önkormányzat évről évre igyekszik bővíteni az idősek ellátását, mindennapjaik kényelmesebbé tételét. A polgármester virágcsokorral köszöntötte Horváth Lajosné Rózsikát, Alsópáhok legidősebb, 96 esztendős polgárát.

Dr. Molnár Gábor, a községben 32 esztendeje praktizáló főorvos, a VK helyi elnöke, üdvözlő beszédében említést tett arról, hogy az idősek a hosszú évek munkájával szerzett tapasztalatukat nagy bölcsességgel képesek átadni. Az ő segítségükkel tudjuk ápolni a hagyományainkat. Tudásuk, ismeretük, szeretetük átszáll az új generációra. -A megbecsülés és a támasznyújtás az év minden napján kijár a pihenés éveiben járóknak, hogy hosszú kemény munka után örömteli életet élhessenek – húzta alá..

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK