2024.07.12., péntek - Izabella, DalmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Balatoni évadnyitó Keszthelyen

2018. május 02. szerda, 17:34
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Az időjárás ismét kegyes volt a keszthelyi majális keretében megrendezett keszthelyi turisztikai évadnyitó ünnepség vendégeihez.

A jó idő sok ezer embert vonzott a Balaton-partjára, ahol Ruzsics Ferenc polgármester megnyitotta az újra sikeresnek várt balatoni főidényt, majd évtizedes tradíciót követve, Keszthely jegyzőjével, a Helka fedélzetéről ő dobta vízbe a díszes koszorút is.

A Zalai Balaton-part ifjúsági fúvószenekar, a Vonyarcvashegy Mazsorettcsoport valamint a 379. Feltámadás cserkészcsapat közreműködésével tartott ünnepségen mondott köszöntőjében a polgármester a Balaton vízrajzi és geológiai alapadatainak felsorolása után kifejtette: a Balaton az itt élőknek éltető csoda, ami régen a nádaratással, halászattal, a jég kivágásával biztosított sokaknak megélhetést. Ma pedig már leginkább a turizmus a legfőbb bevételi forrása Keszthelynek és a balatoni települések javarészének. A kor vívmányainak megfelelő fejlesztéseket a Balaton jelenlegi ökológiai állapotának megtartása mellett kell véghezvinni a négy alaperény: az igazságosság, a mértékletesség, az erősség és az okosság jegyében – húzta alá.

Keszthely az elmúlt években rengeteget fejlődött, de az elkövetkező pár évben is legalább 4,5 milliárd forintból szépül és lesz még élhetőbb majd a Balaton fővárosa az itt lakók és turisták megelégedésére – jelentette be. Tavalyelőtt 166 ezres volt a regisztrált vendégéjszakák száma, az elmúlt évben már 220 ezerre duzzadt ez az érték. Az egyharmadával növekvő örvendetes adat bejelentése után arról szólt, hogy a Helikon szálló ugyan a főidényben már nem nyit ki, de 2020-ban egy megújult 4 csillagos hotel várja majd vendégeit és a Via hotel pedig öt csillagos szállodaként üzemel két év múlva.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK