2024.06.14., péntek - VazulZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elsőként Zalaegerszegre látogatott az új minisztérium vezetője, Navracsics Tibor

2024. január 10. szerda, 08:41
ZalaMédia, MTI
Zalaegerszegre látogatott dr. Navracsics Tibor abból az alkalomból, hogy január elsejével megalakult a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium, melynek ő lett a vezetője. A jövőben ehhez a tárcához tartoznak a kormányhivatalok, az önkormányzatok és a területfejlesztési programok.

Gazdaságfejlesztésről, várostérségi stratégiáról tárgyaltak

Az új minisztérium országjárást indított, Navracsics elsőként Zalaegerszegre látogatott, ahol többek között gazdaságfejlesztési kérdésekről és a most készülő várostérségi stratégiáról tárgyalt Balaicz Zoltán polgármesterrel. A találkozón részt vett többek között Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Sifter Rózsa főispán, Pál Attila, megyei közgyűlési elnök és Balogh László, Nagykanizsa polgármestere is.

Forrás: Facebook/Balaicz Zoltán

Navracsics Tibor többek között elmondta: az európai uniós források jelentős mértékben hozzájárulnak a magyar fejlesztéspolitikához, hiszen a fejlesztési források jó részét az uniós források adják, beszéljünk akár az operatív programokról, a kohéziós pénzekről vagy a helyreállítási alapból érkező pénzekről - tudosított az eseményről az MTI.

A tárcavezető bejelentette: miután az új Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) megkezdte munkáját, szándékában áll az ország minden vármegyéjét felkeresi, tapasztalatokat gyűjteni, körútja első állomása Zalaegerszeg volt.

Navracsics Tibor a úgy fogalmazott: különösen szembeötlő, "egészen káprázatos" Zalaegerszeg elmúlt időszakban mutatott fejlődési íve, amelynek következtében több tízezer munkahely létesült, gyakorlatilag megszüntetve a városban és térségében a munkanélküliséget.
Nagykanizsa helyzetét a miniszter több szempontból is speciálisnak nevezete, a vármegye földrajzi elhelyezkedése miatt a fejlesztéseknél más megye adottságait is figyelembe kell venni - hangzott el többek között a találkozón.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK