2020.10.21., szerda - OrsolyaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Lift-rekonstrukcióra gyűlt a pénz

2016. augusztus 15. hétfő, 13:40
Szerző: V.Zs.; Fotó: B.K.
A tegnap megrendezett jótékonysági családi nap az Idősek Otthona liftjének teljes körű rekonstrukcióját szolgálja, melynek költsége várhatóan 12 millió forint.

A jótékonysági nap bevétele alapvetően három tényezőből tevődik össze. Ezek egyike a belépőjegy, a másik forrás a helyi vállalkozások által felajánlott összegek, a harmadik tétel pedig a főzőcsapatok versenyéből befolyó pénz.

Augusztus 14-én az időjárás is kedvezett a vállalkozó szellemű főzőcsapatoknak.  Az egész napos programon rekordok születtek. A támogató cégek (42 vállalkozás) előzetes felajánlásaiból 2 millió 825 ezer forint jött össze, ez minden korábbinál magasabb összeg.  Minden eddigi rekordot megdöntő számú, 57 főzőcsapat által gyűjtött  pénz 2 millió 49 ezer forint, ez is lényegesen több, mint az elmúlt években.

Összesen 4 ezer 343 vendég fordult meg vasárnap az AquaCityben, a belépőkből 4 millió 279 ezer forint gyűlt össze. Így a jótékonysági célra befolyt teljes összeg: 9 millió 153 ezer forint.

Balaicz Zoltán polgármester a számok ismeretében – megköszönve a jótékonysági napon részt vevők munkáját  -  elmondta: az önkormányzat kiegészítő támogatásával beszerezhető az új lift, ezzel megvalósul a gyűjtés célja is.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK