2024.03.02., szombat - LujzaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Péntektől újra nyit a közúti határátkelő

2019. július 24. szerda, 14:14
Szerző és fotó: Antal Lívia
Július 26-án reggel hat órától ismét megnyitják a négy hónappal ezelőtt hídfelújítás miatt lezárt Letenye-Gorican I. közúti határátkelőt. Ezáltal várhatóan az autópálya-átkelőn is csökken az átléptetés ideje, mert a lezárás alatt a kamionoknak fenntartott egyik sávot újból igénybe vehetik a személyautókkal közlekedők.

Végre gyorsabb lesz a határátkelés Horvátország felé

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón Sinkovics Róbert rendőr alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészeti osztályának vezetője felidézte, hogy a közúti letenyei határátkelőt március 21-én zárták le a híd felújítása miatt. A kivitelezők a közelmúltban jelezték, hogy a forgalom számára újra megnyitható a híd, amelyre július 26-ától kerül sor. Mint mondta, ez nagyon jelentős a határrendészet munkatársai számára, mert a két letenyei határátkelőt évente mintegy ötmillió utas – jelentős számban külföldi – veszi igénybe, 70 százalékuk a három nyári hónapban az Adriai-tengerre utazva vagy visszafelé. A közúti határátkelőn havonta 18-21 ezer teherjármű lép át Horvátországba vagy onnan Magyarországra. Ezt a forgalmat a lezárás ideje alatt teljes egészében az autópálya-átkelőre terelték át.

Takács Tivadar rendőr százados, megbízott sajtóreferens és Sinkovics Róbert határrendészeti osztályvezető

Péntek reggel hat órától visszaáll a korábbi forgalmi rend, vagyis a tehergépkocsik, a gyalogosok és a kerékpárosok, valamint az autópályákról egyébként is letiltott egyéb járművek újból kizárólag a Letenye-Gorican I. közúti átkelőt vehetik igénybe. Továbbra is a Letenye–Goričan II. autópálya-átkelőhelyen haladhatnak át az autóbuszok, valamint a személyautók, amelyek mindkét átkelőt használhatják.

A határrendészeti osztályvezető kitért arra, hogy idén még inkább kedvelt a horvátországi nyaralás, ezért javasolják a hosszú várakozási idő elkerülése érdekében a közúti határátkelőn való átlépést. A nyári hónapokban ugyanis nemcsak a hétvégi napokon, hanem pénteken és hétfőn is számolni kell a megnövekedett turistaforgalommal. Az Olaszország és az Isztria felé haladóknak továbbá ajánlják, hogy a M70-es autóutat válasszák Szlovénia felé. Felhívta a figyelmet arra is, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányait. Letenyénél jelenleg érvényes útlevéllel, érvényes személyi igazolvánnyal illetve érvényes kártyaformájú ideiglenes személyi igazolvánnyal lehetséges a határátlépés.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK