2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tisztújítás a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzatnál

2023. október 24. kedd, 16:09
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Október 24-én a város dísztermében ült össze a Zalaegerszegi Városi Diákparlament, melynek részeként új vezetőket választott a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat. A tisztújításra azért volt szükség, mert az előző testület megbízatása lejárt, az eddigi diákpolgármester, Szabó Levente pedig befejezte középiskolai tanulmányait és egyetemre ment.

 Tasnádi Fanni lett az új diákpolgármester

A mostani választás előkészítéseként szeptemberben lezajlott a kétnapos városi diákönkormányzati képzés, amelyen valamennyi általános és középiskola, illetve minden kollégium képviseltette magát – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyen a diákönkormányzat új tisztségviselői mutatkoztak be. A városházán Balaicz Zoltán fogadta a fiatal kollégákat.

Tasnádi Fanni diákpolgármester és Balaicz Zoltán polgármester a sajtótájékoztatón

A polgármester kiemelte: örül, hogy újra női polgármestert választottak a diákok Tasnádi Fanni (Kölcsey-gimnázium) személyében. A városnak évek óta kiváló kapcsolata van a helyi diákönkormányzattal és mindig örülnek a fiatalok ötleteinek, kritikai észrevételeinek. Hozzátette: jó, hogy ők máshogy látják a világot, és az is, hogy van egy tér, ahol elmondhatják véleményüket, javaslataikat a felnőtt városvezetés felé. Utóbbiak ugyanis a jelennek dolgoznak, de a jövőt a fiatalok jelentik.

Tasnádi Fanni a diákönkormányzati választással kapcsolatban elmondta: a szavazás alapján Kiss Levente (Mindszenty-iskola) és Mazzag Balázs (Csány László Technikum) segítik majd a munkáját alpolgármesterként. Előbbi a középiskolások-, utóbbi pedig az általános iskolások ügyeiért felel. A jegyző továbbra is Kövesi Napsugár lesz. A képviselők létszáma nyolc fő, akik közül négyen új tagként kerültek be a testületbe. 

A diákönkormányzat új vezetése számos programmal készül a következő időszakra (például adventi adományozás, gólyaavató). A következő egy évhez sok reményt fűznek, szerintük egy ütős csapat állt össze, ezenkívül több segítő is támogatja a munkájukat.

Hasonlóan látja ezt Farkas Szabina ifjúsági szakreferens is, aki szerint most ért össze igazán a csapat. Úgy érzi, hogy sok jó programtervvel és elegendő ambícióval rendelkeznek a fiatalok ahhoz, hogy megvalósítsák elképzeléseiket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK