2023.03.31., péntek - ÁrpádZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Új mentőállomás épülhet Zalaegerszegen

2018. január 09. kedd, 16:39
Szerző és fotó: Antal Lívia
A 2018-as esztendő egy régen várt ajándékot hozott a zalaegerszegi mentőállomás dolgozóinak, a kormány ugyanis egy új telephely építéséről döntött. Az Ady utcai épületen az elmúlt évtizedekben jelentős beavatkozást nem hajtottak végre, valóban indokolt egy új megépítése.

A sajtóbejelentésen Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos elmondta, hogy a Magyar Közlönyben december 28-án jelent meg az a kormányhatározat, mely szerint a bontásra és az új mentőállomás építésének tervezésére 42 millió forintot biztosít a kormány. Egyeztetés tárgya egyelőre az, hogy az új létesítményt a jelenlegi, Ady utcai épület helyén a szomszédos telek megvásárlásával kibővítve építik meg, vagy más helyszínt keresnek a 21. századi elvárásoknak megfelelő új zalaegerszegi mentőállomásnak.

Dr. Sifter Rózsa, Vigh László, Vincze Luca, Balaicz Zoltán

Balaicz Zoltán polgármester arról beszélt, hogy a város nem fenntartója a mentőállomásnak, ugyanakkor egyáltalán nem mindegy az itt élők számára, hogy milyen állapotban van ez a fontos egészségügyi intézmény. Az őszi hónapokban zajló egyeztetések, többek között Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével és a mentőszervezet szakembereivel azonban meghozták az eredményt. A kormányhatározat azt is tartalmazza, hogy az engedélyes és kiviteli terveknek 2018. június 30-ra rendelkezésre kell állnia. Ezt követően dönt a kormány a kivitelezés pontos költségéről. Mint mondta, mindez nem sikerült volna a mentőállomás vezetői és dolgozói segítő közreműködése nélkül, akik életre szóló hivatásnak tartják munkájukat, amiért köszönetüket fejezik ki.

A zalaegerszegi mentőállomás munkatársainak elhivatottságát dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott is méltatta. Hozzátette, a kormányhivatal szakembergárdája minden megtesz azért, hogy az építkezés megkezdéséhez szükséges kiviteli tervek és hatósági engedélyek a lehető legrövidebb idő alatt elkészüljenek.

Itt járnak ki-be naponta a zalaegerszegi mentők

Vincze Luca, Zala megyei vezető mentőtiszt köszönetét fejezte ki munkatársainak, akik nap mint nap, sokszor mostoha körülmények között végzik áldozatos munkájukat. Mint mondta, Zalaegerszegen az elmúlt években sok minden megújult, amelyhez a mentőállomás is csatlakozhat hamarosan. A megyében mindazonáltal történek fejlesztések, hiszen 2015-ben Söjtörön és Zalalövőn új mentőállomásokat adtak át, a pacsait pedig felújították. Így összesen 10 mentőállomás működik a megyében, mellyel teljesül az az elvárás, hogy a mentőautó 10-12 perc alatt kiérjen bárhová. Összesen 29 mentőjárművel rendelkeznek, nappal öt, éjjel négy eset- illetve rohamkocsi teljesít szolgálatot a megyében. Zalaegerszegen és vonzáskörzetében nappal két esetkocsival és négy mentőgépkocsival, míg éjszaka egy esetkocsival és két mentőgépkocsival látják el feladataikat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK