2024.05.30., csütörtök - Janka, ZsanettZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Várják a kalandpark megépítését

2017. március 17. péntek, 19:06
Szerző: A.L.; Fotó: pP
Az Alsóerdőre tervezett kalandpark és rekreációs központ létrehozása kapcsán tartott közös sajtótájékoztatót a Fidelitas, valamint az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség a volt alsóerdei napközis táborban.

Dén Dániel, a kereszténydemokrata szövetség helyi elnöke elmondta, azt szeretnék, hogy a Modern városok programban megvalósítandó alsóerdei kalandpark is hasonló figyelmet kapna, mint például az R76os gyorsforgalmi út megépítése. Ezt azért tartják fontosnak, mert úgy látják, hogy a fiatalok és az ide látogató turisták szempontjából Zalaegerszeg fő vonzerejét nem az épített örökség, hanem a város különleges természeti környezete adja.

Illusztráció

Az Alsóerdő, a Gébárti-tó és az AquaCity fejlesztésével olyan komplex kínálat valósulhat meg, ami növelheti az ide érdekező vendégek számát, és ami miatt az osztálykirándulások okán is népszerű célállomás lehet a város.

Deák Milán, a Fidelitas helyi elnöke azt fűzte hozzá, nagyon szeretnék, hogy a tervezett bobpálya a drótkötélpályával együtt megépüljön. Az elképzelések szerint a kalandpark fogadóközpontja a volt alsóerdei napközis tábor területén kap helyet. A tábor eredeti funkcióját is visszaállítják, az alsós és felsős diákok tölthetik itt majd szabadidejüket a nyári iskolai szünetben, ezáltal levéve a terhet a szülők válláról.

Illusztráció

Kiemelték, kezdeményezik a város vezetése felé, hogy a kalandpark egyes elemei – sportpályák, KRESSZ pálya, bicikliút – a zalaegerszegiek számára ingyenes legyen.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK