2018.04.27., péntek - ZitaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Adventi forgatag egy hónapon át

2016. november 23. szerda, 13:51
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Az Egerszegi Advent egy hónapon át tartó rendezvényeiről és legfontosabb helyszíneiről tartott a városházán sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester, Tolvaj Márta alpolgármester, Tóthné Prenner Beáta, a KISOSZ megyei elnöke és Tompa Gábor főszervező, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője.

Mint ismert, a tavalyi évben teljesen megújult a karácsonyi forgatag; új pavilonok kerültek a Dísz térre, és a Kossuth utca teljes hosszán voltak különféle „állomáshelyek”. A szervezők már akkor ígéretet tettek arra, hogy évről évre bővítik a kínálatot, na és az ünnepi elmélyülést segítő hangulati elemeket.

 

Adventi bögre is készült az idei ünnepre

Ünnepi fények és programok a belvárosban

A sajtótájékoztatón elhangzott: idén is a Mindszenty tértől egészen a Dísz térig, sőt a városháza előtti térig várják ünnepi fényekkel, színpadokkal és árusítóhelyekkel a közönséget. Újdonság lesz, hogy a karácsonyi fények már a Berzsenyi –és a Kisfaludy utcákat is bevilágítják majd, ezenkívül a több épületen is lesz fényfestés. Míg tavaly csak a TIT-székház kapott színes grafikákat, most a városháza két falára, a szemközti szalagház tűzfalára, valamint a tulipános szökőkútra is vetítenek majd december elejétől. A zenélő óra is alkalomhoz illő lesz, hiszen a „Kis karácsony, nagy karácsony” dallamát játssza majd minden órában.

A vásári forgatag már november 24-én indul, és egészen szentestéig tart. A KISOSZ-szal egyeztetve meghosszabbított nyitva tartással készülnek a kereskedők: hétköznapokon reggel 9-től este 7-ig, hétvégén pedig este 8 óráig lesznek nyitva az árusok.  Az egy hónap alatt számos program (41 fellépő) is várja az érdeklődőket két helyszínen is; nemcsak a Dísz téren lesz ugyanis színpad, hanem a Mindszenty téren is.

Ez utóbbi helyszínen több civil szervezet jóvoltából jótékonysági akciókra is sor kerül, melyről dr. Marx Gyuláné, a Szent Márton Légió képviselője számolt be. Mint fogalmazott: egy Karitasz-pavilont működtetnek a téren, melybe hetente más-más civil szerevet költözik. A programok mellett vásárral és adománygyűjtési akciókkal is várják a közönséget.

Az Úrhajós úti Óvoda ovisai díszítették fel az idei fenyőt

Az idei adventre a Városmarketing Iroda jóvoltából készült egy hangulatos reklámfilm, ezenkívül adventi bögréket is lehet vásárolni. Ezek bevétele szintén jótékony célt szolgál (a Korán Érkeztem Egyesület javára gyűjtenek).

További újítás, hogy a vásárlók szavazhatnak a vásári forgatag „Legjobb forralt borára”, az Egerszegi advent Facebook-oldalára pedig szelfiket és hangulatképeket várnak, melyek közül a legjobbakat díjazzák.

A szervezők remélik, hogy a díszes belváros és a színes programok lelki feltöltődést adnak minden zalaegerszeginek a közelgő ünnepekhez.

A sajtótájékoztatóval egy időben ünnepi díszbe öltözött a város karácsonyfája is. Az ezüstfenyő ezúttal az Egerszeghegyi útról érkezett, Juhász Tibor felajánlásaként. A fát az Űrhajós úti Óvoda pedagógusai és óvodásai díszítették fel.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK