2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Az elavult helyett újat építenek

2023. szeptember 05. kedd, 18:31
Szerző és fotó: Antal Lívia
Új ivóvízvezetéket építenek ki a Jánkahegyen a Leander utca és a Galagonya köz között, azzal együtt, hogy az eddigi egy bekötési vízmérő helyett 25 lesz az új rendszeren. A beruházás Zalaegerszeg önkormányzata KEHOP-projektje egyik elemeként valósul meg közel 35 millió forintos ráfordítással.

Ivóvízhálózat-fejlesztés két jánkahegyi utcában

Somlai Péter és Szilasi Gábor

Az Aranyoslapi-forrástól nem messze lévő utcákban még magánberuházásban történt meg az ivóvízvezeték kiépítése évtizedekkel korábban. Az akkori kornak megfelelő műszaki megoldás mára elavult, a 40–60 éves vezetékrendszer elöregedett, mondta Szilasi Gábor, a városrész önkormányzati képviselője. De nem csak ez okozott problémát. Mindössze egy darab vízóra által mért mennyiségből kellett megállapítani a fogyasztást az életvitelszerűen itt élők és a területüket csak művelő tulajdonosok között, amelyből néha vita adódott. Mint mondta, kérték tőle a probléma orvosolását, amely ezzel a beruházással megszűnik. A mintegy 700 méter új gerincvezeték mellett 25 bekötéssel 80 méter hosszúságú bekötővezetéket is megépítenek.

Minden ingatlan ellátása így önálló bekötővezetékkel történik meg, tette hozzá Somlai Péter, a polgármesteri hivatal közmű- és mélyépítő szakreferense. Kiemelte, nagyobb méretű és kapacitású gerincvezetéket fektettek le, amely lehetővé teszi, hogy a rendszeren négy tűzcsapot helyezzenek el. A kivitelezés augusztus második felében kezdődött és várhatóan októberre fejeződik be a minősítő vizsgálatok és nyomáspróbák eredményétől, továbbá az időjárástól függően. Az úttestet kavicszúzalékkal, amilyen volt korábban, állítják helyre.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK