2021.12.03., péntek - FerencZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Járdafelújítás az Arany János utcában

2021. október 25. hétfő, 16:13
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az Arany János utcában befejeződött a szeptemberben megkezdett járdafelújítás, ami a 19. és a 69. szám alatti társasházak között 270 métert, míg a 65. és a 67. szám melletti bekötőszakaszokkal együtt 50 métert érintett. A rekonstrukcióra Zalaegerszeg városa összesen 14,9 millió forintot fordított saját költségvetéséből.

Járdafelújítás az Arany János utcában

Középen Balaicz Zoltán és Bali Zoltán

Balaicz Zoltán polgármester a sajtóbejáráson a Vizslapark és környezetének megújulásáról beszélt. A megvalósult beruházások között megemlítette a közelben lévő Mikes utcai óvoda korszerűsítését, a Kerámia utca létesítését, az ott magánberuházásban felépült társasházakat, továbbá az Arany János utca rekonstrukcióját, ahol most összesen 320 méter hosszban újulhatott meg a járda. Mint mondta, folytatódik a Vizslapark fejlesztése, ami az előbbi beruházásokkal együtt itt élők érdekeit szolgálja.

Bali Zoltán alpolgármester felidézte, hogy az Arany János utca burkolatának teljes körű rekonstrukciója 2019 augusztusára fejeződött be új ivóvíz- és a szennyvízvezetékek kiépítésével. A szolgáltató pedig a gázvezetéket cserélte újra több szakaszon. Az Arany János utca járdájának felújítását a Püspöki Grácián utca csatlakozásánál kezdték meg, a mostani szakasszal pedig elértek egészen a Jókai Mór utcai kereszteződésig. Kiemelte, hogy a meglévő, rossz állapotú alapot elbontották, teljesen új pályaszerkezetet építettek a kapubejárók magassági szintjének figyelembevételével. Erre került az aszfaltréteg. A járdát szegéllyel választották el a zöldsávtól, amit újratelepítettek humusszal és fűmaggal. A kivitelezési munkák során felmerült igényt teljesítve, két társasházhoz vezető járdaszakaszt is rendbe tettek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK