2024.02.27., kedd - EdinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Másodszor is célba értek

2017. május 09. kedd, 19:30
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az ország számos településéről és külföldről érkeztek amatőr és profi futók, hogy teljesítsék a 60 kilométeres távot Zalaegerszeg és Keszthely között május 7-én. A Másodszor is célba érünk! mottójú váltófutóversenyt második alkalommal rendezte meg a zalaegerszegi Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány, hogy felhívja a figyelmet koraszülött mentés fontosságára és az egészséges életmódra.

A több száz résztvevő, köztük neves hazai és nemzetközi sportolók a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeumból (1. kép) indultak az alapítvány mentőautójának felvezetésével. A szervezők azért választották Keszthelyt célállomásnak, mert a mentőautó legtöbb útja oda vezet, így a 60 kilométer lefutása tulajdonképpen azt a távot szimbolizálja, amit az év 365 napján nap mint nap megtesznek. Az alapítvány nemcsak Zalában, de Vas megyében és Somogy megye kis részében is végzi a kis súllyal született, valamint a súlyos állapotú újszülöttek szállítását a zalaegerszegi kórház intenzív centrumába, mellyel állami feladatot lát el. A futók a nevezési díjjal támogatták ezt a tevékenységet.

A Másodszor is célba érünk! betétversenyein gyerekek is futottak, ők a Hévíz–Keszthely közötti 5,5 kilométeres távot teljesítették. A koraszülött mentőautót „üldözve” a keszthelyi kastélyparkból a Fő térig futottak azon nagyon kis súllyal született kisgyerekek is (2. kép), akik nagy küzdelem árán egyszer már célba értek. A jótékonysági program még egy különlegességet kínált, első alkalommal rendezték meg az ország neves gyermekkórházai orvosai, mentősei és nővérei számára a váltófutóversenyt.

A reggeli esőzést követően kisütött nap, így a futók már kellemesebb környezetben haladtak a zalai dombokon, völgyeken át, kistelepüléseket érintve a célig. A keszthelyi Fő téren igazán jó idő várta már a beérkezőket, köztük azokat, akik személyes érintettség miatt vállalták a táv teljesítését.

A Dunaújvárosról érkező csapat (3. kép) egyik tagja Baranyai Attila érdeklődésünkre elmondta, együtt éreznek a jótékonysági futás céljával, hiszen ikergyermekei (Lilla és Bálint) márciusban születtek kis súllyal 33. hétre. Nagyon nehéz volt a pálya a hegyekben, nem számítottak erre, de nagyon örülnek, hogy itt lehettek, fűzte hozzá Baranyai Beáta, Attila nővére.

A jótékonysági futás országos hírre tett szert jelzi az is, hogy pápai amatőr futók a szombathelyi futóklubtól értesültek az eseményről. Egyértelmű volt jönnek, a jó szándék, baráti társaság, példamutatás gyerekeiknek inspirálta őket, mondta Bella András.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK