2022.10.05., szerda - AurélZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Parkoló- és útfelújítás

2022. január 10. hétfő, 12:38
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az év végére készült el a Köztársaság utca 85. szám alatti tízemeletes nyugati oldali közlekedőútjának és parkolójának rekonstrukciója. A beruházásra 26,5 millió forintot fordított Zalaegerszeg önkormányzata.

Farkas Lóránt Márk építésvezető, Vigh László, Bognár Ákos és Balaicz Zoltán

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy a Szabadics Zrt. és a Horváth-Ép Kft. konzorciumi együttműködésében megvalósult kivitelezés keretében felújították a meglévő parkolót, amit három új várakozóhellyel bővítettek. Az előtte lévő 50 méter hosszúságú utat újraaszfaltozták, miután kiváltották a régi ivóvízvezetéket és új csapadékcsatornát építettek. A polgármester kiemelte, hogy a beruházás a Kovács Károly Városépítő Program finanszírozásával valósult meg. A Modern Városok Program újabb eleme 15 milliárd forintos állami forrással 91 helyszínen tesz lehetővé utakat, járdákat és parkolókat érintő fejlesztéseket 2024-ig.  

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arról beszélt, hogy a járművek számának évi öt százalékos növekedése óriási kihívást jelent a parkolás szempontjából is, mivel kevés az esély a meglévők bővítésére, így inkább csak a korszerűsítés és az átalakítás jöhet szóba. Fontosnak tartják, hogy zöldfelületek ne sérüljenek, ezért csak a forgalmas helyeken vesznek el belőle.

Bognár Ákos, a városrész önkormányzati képviselője jelezte, hogy a Mókus utcát és a Köztársaság utca 85. számú társasházat már érintő fejlesztési sorozatot folytatni kívánják. A Kovács Károly Városépítő Programban így a Köztársaság utca 87. és 89. szám alatti tízemeletesek környezetében is megtörténhet majd az útburkolat és a parkoló rekonstrukciója.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK