2024.04.25., csütörtök - MárkZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Április 3-án nyit a könyvtár

2023. március 26. vasárnap, 20:01
Szerző: Pánczél Petra; Fotó: pP, ZalaMédia archív
A visszatérésre készülnek a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársai. Szó szerint, hiszen a téli „átmeneti szálláshelyükről” (VMK) április elejétől visszaköltözhetnek a Deák téri anyaintézménybe.

Meglepetésekkel és új programokkal készülnek

Tóth Renáta igazgatóhelyettes (aki áprilistól az intézmény igazgatójaként tevékenykedik majd) lapunknak elmondta: április 3-tól a szokott helyen és a megszokott szolgáltatásokkal várják az olvasókat, akiknek különféle meglepetésekkel kedveskednek. 

Áprilistól nyitva lesz a könyvtár, az átvételi pont megszűnik

- A könyvtár kiskertjének növényeit felhasználva, egyedi készítésű levendulás-zsákokkal, valamint szintén egyedi tervezésű könyvjelzőkkel várjuk mindazokat, akik április 3-6 között ellátogatnak hozzánk. Sőt a betérők egy sorsoláson is részt vehetnek, melynek végén értékes könyvcsomagot lehet nyerni.

Áprilistól már a gyermekkönyvtári részleg is fogad óvodás és iskolás csoportokat, akiket szintén meglepetéscsomaggal várnak; már a húsvétra hangolódás jegyében. De egy óriási színező is készül a legkisebbek szórakoztatására.

Tóth Renáta (Forrás: ZalaMédia archív/pP)

- Szintén április 3-án nyílik meg könyvtárunkban a Petőfi Sándor emlékkiállítás. Idén ünnepeljük a költő születésének 200. évfordulóját, és a jeles alkalomból országos vándorkiállítást indított útnak a Petőfi Irodalmi Múzeum. Ezt láthatja nálunk a zalaegerszegi közönség. A tárlathoz rendhagyó irodalomórák is kapcsolódnak, több iskolai csoport érkezik az intézménybe – tette hozzá.

A húsvéti ünnepek miatt az első hét ugyan rövid lesz, de azt követően elindul az igazi könyvtári programkavalkád. Folytatódnak az író-olvasó találkozók, a beszélgetős estek, a könyvbemutatók és a megszokott közösségi programok. Ezenkívül újdonságokkal is készül a megyei könyvtár csapata, amikről a közösségi oldalaikon folyamatosan értesítik a közönséget.

Az igazgatóhelyettes arra is felhívta a figyelmet, hogy a visszaköltözéssel és az újranyitással megszűnik a téli hónapokra kialakított átvételi pont. A kezdeményezés sikeres volt, mert a zárva tartás alatt is sokan keresték fel ebben a formában a könyvtárat, hogy a számukra szükséges dokumentumokhoz hozzáférjenek. Április 3-tól azonban újraindul a könyvtári kölcsönzés, így az ideiglenes átvételi pontra már nem lesz szükség.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK