2024.04.18., csütörtök - Andrea, IlmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Buszos kirándulásra invitálnak

2019. június 11. kedd, 18:55
Szerző: -pet-
Utazás, élmény, múzeum – országszerte ez az idei évre meghirdetett Múzeumok éjszakájának a szlogenje. A Göcseji Múzeum munkatársai szó szerint értelmezték a jelmondatot, és tényleg egy utazásra invitálják a közönséget.

A részletekről dr. Kostyál László művészettörténész, az intézmény igazgatóhelyettese és Szényi Krisztina kommunikációs munkatárs tartott sajtótájékoztatót. Elhangzott: a múzeumépület felújítása, és az ideiglenes költözés miatt helyhiánnyal küzdenek. Emiatt most nincs lehetőségük a hagyományos módon megrendezni a Múzeumok éjszakáját. Ugyanakkor egy autóbuszos kirándulásra invitálják a múzeumbarát közönséget, mégpedig az egyik kiemelt helyszínre, Szombathelyre.

Utazás Szombathelyre a Múzeumok éjszakáján

A vasi megyeszékhelyen nyolc intézmény kínál izgalmas, sokszínű és több korosztályt is megszólító programokat. A zalaegerszegiek ebből állítottak össze egy csokorra valót a június 20-i éjszakára. Az est folyamán a Zalaegerszegről érkező csoport megtekintené többek kötözött a Savaria Múzeumot, a Smidt Múzeum egyik időszaki kiállítását, az Iseumot és a Szombathelyi Képtár néhány programját is. A menetrendtől természetesen egyénileg el lehet térni, és később vissza lehet csatlakozni a csapathoz.

Aki jelentkezne a kirándulásra (melynek teljes ára 2500 Ft/fő), az a Göcseji Múzeum jelenlegi irodaházában (Kölcsey út 2.) tud jegyet váltani, melyhez egy Múzéj-kártyát kap. Ezzel tud majd a délután induló buszra felszállni. A részletekről az intézmény honlapján olvasható bővebb tájékoztatás.

Kostyál László azt is elmondta, hogy a múzeum Kisfaludi Strobl Zsigmond-gyűjteménye szintén a múzeumok éjszakáján érkezik Szekszárdra. A kollekció egy országjáráson vesz részt: Veszprém és Sárvár után Szekszárdra, majd onnan Sopronba, Kaposvárra, Nyíregyházára és Szolnokra utazik tovább az anyag. A szekszárdi kiállítással kapcsolatban a művészettörténész elmondta: sikerült az angol nagykövetet felkérni a tárlatnyitásra, ami azért fontos, mert a most kiállított művek között több olyan is lesz, ami Kisfaludi angliai tartózkodása alatt született.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK