2024.04.23., kedd - BélaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Idén lesz Múzeumok éjszakája

2021. június 09. szerda, 20:00
Szerző: -pet-
A város számos kulturális intézménye összefogott, hogy a hónapokon át tartó sok online program után, június 26-án végre a fizikai térben is eltölthessünk néhány kellemes nyáresti órát.

     Szabadtéri programok és kiállítások

A Göcseji Múzeum, a Göcseji Skanzen, a Magyar Gáz- és Olajipari Múzeum, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, a MimikArt Galéria és a Tourinform Iroda csatlakozott az országos Múzeumok éjszakája eseményhez, hogy egy összművészeti kulturális rendezvényre invitálják a közönséget. Ugyan a megszokotthoz képest némileg módosított helyszíneken várják a látogatókat, viszont a hagyományoknak megfelelően kiállításokkal, tárlatvezetésekkel, koncertekkel, csillagászati programokkal, belvárosi tematikus sétákkal, táncházzal, könyvvásárral, kincskereséssel is készülnek a szervezők – tájékoztatott Szényi Krisztina, a múzeum kommunikációs munkatársa.

A Tourinform iroda már délelőtt belvárosi sétára hívja a családokat. A Göcseji Múzeum és a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár délután a Deák térre költözik, és számos gyerekprogrammal, előadással és könyvvásárral várják az érdeklődőket.

A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben megtekinthető lesz a „Hétköznapi és ünnepi szertartásosság” című Herendi-porcelán kiállítás, amit egy gyönyörű pillangó kiállítás is kiegészít. Az est folyamán itt egy tárlatvezetéssel is készülnek, majd Tóth László zongoraművész, az intézmény igazgatójának rövid koncertjére is sor kerül. A Kisfaludi utcában található MimikArt galériában a város képzőművészei fogadják a látogatókat, ahol egy közös kiállításon vehet részt a közönség.

A Göcseji Falumúzeumban tárlatvezetést és táncházat szerveznek, a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum munkatársai pedig számos gyermekprogrammal, tárlatvezetéssel, fejlámpás barangolással, és késő esti csillagászati bemutatóval készülnek a Múzeumok éjszakájára.

A részletes program hamarosan elérhető lesz a múzeum honlapján, illetve az intézmények Facebook-oldalain.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK