2024.04.27., szombat - ZitaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Télűző maskarások Zalaegerszegen

2017. február 28. kedd, 18:47
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Jótékonysági fánkvásárral, jelmezbemutatóval, maskarás felvonulással űzték el ma délután a zalaegerszegiek a telet. A hagyományos Városi Farsangot a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesülete, a második éve megrendezésre kerülő Fánky Fesztivált pedig a Kvártélyház Kft. szervezte.

Számos civil szervezet, óvoda, iskola és intézmény közreműködésével zajlott le délután a 2. Fánky Fesztivál és a 19. Városi Farsang. Idén a két rendezvény egy napon - a tél utolsó napján - került megrendezésre, hogy az érdeklődőket egy kora délutántól késő estig tartó vidám programra invitálhassák a szervezők a Dísz térre, és annak környékére.

Több nyugdíjas egyesület közreműködésével jótékonysági fánkvásár zajlott a téren, majd jelmezesek lepték el a belvárost; a Dísz téri színpadon zenés jelmezbemutatóra került sor, majd elindult a maskarások menete. A hagyományokhoz híven az Európa tér, Kossuth utca, Dísz nyomvonalon haladtak a jelmezesek, akik között versenyt is hirdettek. A programot este a Back II Black zenekar koncertje zárta.

(Képes összeállításunkat lásd a cikk alján.)

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK