2024.03.29., péntek - AgusztaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Farsang és Fánky Fesztivál

2016. január 30. szombat, 11:09
Címkék:

A hagyományos farsangi felvonuláson kívül idén először Fánky Fesztivál is várja a közönséget a belvárosban a karneváli szezon zárásaként. A részletekről a városházán tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester, Tompa Gábor a Kvártélyház Kft. ügyvezetője, valamint Ruisz Cecília, a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesületének vezetője.

fank

Bővült a télbúcsúztató program

A polgármester elmondta: az elmúlt évben az év szinte minden hónapjára jutott egy-egy nagyobb program, egyedül a február tűnt üresnek. Bár a húshagyókeddi jelmezes felvonulásnak nagy hagyománya van a városban, úgy érezték, hogy ezt jó lenne kiegészíteni valami zenés programmal is. Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető ötlete nyomán így született meg a Fánky Fesztivál, mely a fánkevés farsangi szokását ötvözi a funky zenével.

A program részleteiről Tompa Gábor számolt be. Mint mondta: február 5-6-án a Dísz téren a funky stílust képviselő együttesek (Back II Black, Funky for Fun, Funktion zenekar) lépnek majd színpadra, emellett péntek délután és szombat délelőtt jótékonysági fánkvásárra is sor kerül. Az egységes áron eladott fánkokból származó bevételt ezúttal a nagycsaládosok egyesülete kapja.

Ruisz Cecília a húshagyókeddi felvonulással kapcsolatban úgy tájékoztatott: február 9-én immár 18. alkalommal kerül sor a hagyományos farsangi jelmezes felvonulásra, mely egy télbúcsúztató rítus is egyúttal. A gyülekező ezúttal is délután négy órakor lesz a Dísz téren. Az este pedig egy jelmezversennyel folytatódik, melyre az Art Moziban kerül sor. A rendezvényre csoportokat és egyéni jelmezeseket is várnak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK