2024.04.23., kedd - BélaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Több mint harminc éve rendeznek szakmai napokat

2021. november 03. szerda, 19:13
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Az 1980-as évektől kezdve rendezik meg kétévente a Zalai Közgyűjteményi Szakmai Napokat, mégpedig a magyar tudomány ünnepe napjához (november 3.) kapcsolódóan. A kétnapos tanácskozáson a megye múzeumainak, könyvtárainak és a levéltárnak a munkatársai számolnak be legfrissebb kutatásaik eredményeiről.

Legfrissebb kutatásaikról számolnak be a közgyűjtemények munkatársai

A konferencia szerdán reggel vette kezdetét a zalaegerszegi díszteremben, és még csütörtökön egész nap is várják az érdeklődőket. Az idei eseményt a Göcseji Múzeum szervezte, így az ülés első felében dr. Kostyál László múzeumigazgató elnökölt. Az előadókat és a résztvevőket dr. Vadvári Tibor alpolgármester köszöntötte.

Az előadók egy csoportja a szerdai napon

Az intézmények többek között azért tartják fontosnak a kétévenkénti összejövetelt, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy a történészek, művészettörténészek, néprajzosok, levéltárosok, múzeumpedagógusok, könyvtárosok munkája szervesen összetartozik, és egymás támogatása nélkül képtelenség lenne ezeket a hivatásokat színvonalasan művelni.
A két nap alatt huszonhét előadás hangzik majd el változatos témákban; az emberiség legkorábbi időszakától kezdve egészen a nyolcvanas évekig.

A szakmai nap részleteiről később számolunk be.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK