2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Az irodalom nem halott!

2017. június 09. péntek, 11:35
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Hivatalosan is megnyílt a 88. Ünnepi könyvhét. Zalaegerszegen a Mimosa kávéházban köszöntötték a hazai irodalom és könyvkiadás legnagyobb és legrégibb ünnepét.

A rendezvényen Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója mondott köszöntőt, felelevenítve a szép hagyományokkal rendelkező programsorozat múltját. Na, és hiányolva azt, hogy a városban évek óta nincs könyvvásár ezen a jeles napon.

A könyvhetet Kaj Ádám nyitotta meg

Megnyílt a 88. könyvhét

A könyvhetet Kaj Ádám, a Pannon Tükör főszerkesztője nyitotta meg, aki Magyarország legrégibb fesztiváljának nevezte az országos könyvünnepet. Mint fogalmazott: annyi a különbség a mai divatos fesztiválok és a könyvhét között, hogy itt mások a „sztárfellépők”. Nevezetesen a könyvek, valamint az írók és a költők.

A főszerkesztő szerint azért is nevezhető ünnepnek az évről évre megrendezésre kerülő esemény, mert ilyenkor elcsendesednek a szekértáborok, és a különböző szemléletű és világnézetű könyvkiadók, szerzők egymás mellett foglalnak helyet a budapesti Vörösmarty téri központi rendezvényen. A magyar művészeti életben ritka az efféle egység – mondta.

A Kirakatban: Tóth Imre költő

Kaj Ádám azt is fontosnak érzi, hogy élő kapcsolat alakuljon ki az olvasók és a szerzők között, és hogy minél több emberben tudatosítsák, hogy az irodalom nem halott!

A zalaegerszegi nyitórendezvényen bemutatásra került a Pannon Tükör folyóirat legfrissebb száma, a „Kirakatban” pedig Tóth Imre költő foglalhatott helyet, akivel Kaj Ádám beszélgetett legutóbbi kötetéről és legújabb verseiről.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK