2022.09.26., hétfő - JusztinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Két éve alakult a Deák+kert

2020. február 28. péntek, 15:38
Szerző:-pet-; Fotó: pP
Kétéves születésnapját ünnepelte a Deák+kert irodalmi-kulturális portál. A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár honlapjához kapcsolt online tér megálmodója Tóth Imre költő, könyvtáros volt.

Mint azt a születésnap kapcsán Kiss Gábor, az intézmény igazgatója elmondta: a helyi irodalmi és kulturális élet fellendítése érdekében hozták létre az oldalt. Rendszeres megjelenést biztosítva a szerzőknek.

Rendszeres megjelenést biztosít

Tóth Imre és Gyenes Imre (hátul), Nagy Betti, Turbuly Lilla és Balaton László társaságában

Ugyan nem nyomtatott folyóiratról van szó, mégis egy olyan megnyilatkozási lehetőség ez, mely az internetnek hála, sok emberhez eljuthat. A név szimbolikus: a könyvtár neve, és a tér, ahol az épület áll egyaránt benne van. Mondhatjuk, hogy egy közösségi, kulturális „kertről” van szó. A két „kertész” pedig nem más, mint a már említett Tóth Imre és Gyenes Imre könyvtáros.

Előbbi elmondta: a Deák+kert felépítése a folyóiratok hagyományos elveit követi. Vagyis szépirodalom (vers, próza), recenziók, tanulmányok, kritikák és helytörténet rovat egyaránt található a felületen. Sőt, „Műhelymunka” néven a pályakezdő alkotóknak is lehetőséget biztosítanak a bemutatkozásra. Gyenes Imre hozzátette: főleg zalai szerzők írásait közlik, de a helytörténet az egész régiót lefedi. Utóbbi esetében nem tudományos, hanem inkább ismeretterjesztő cikkeket várnak.

A baráti esten a portál „magjának” számító három szerző, Nagy Betti költő, Turbuly Lilla író, költő, kritikus és Balaton László író mutatkozott be. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK