2024.07.25., csütörtök - Kristóf, JakabZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Önirónia és odamondogatás

2018. május 30. szerda, 14:47
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A napokban jelenik meg Dolgos Péter Dodó negyedik verseskötete Pegazus a tollak hegyén címmel. A dalszerző, énekes háromévente jelentkezik egy-egy újabb könyvvel – ám mint mondja ez egyáltalán nem tudatos.

Sokkal inkább spontán dolog az egész versírás folyamata. Van, hogy hónapokig nem jön az ihlet, aztán meg rövid idő alatt több vers is születik. A mostani kötet címe is nagyjából erre utal: a Pegazus az irodalomban a költői ihlet, a szárnyalás jelképe; ami jó, ha velünk van, ha tollat ragadunk.

Újabb verseskötettel jelentkezik az énekes

A mostani kötetbe harmincnyolc vers került, a hozzájuk illeszkedő tizenkét grafikát az eddigiekhez hasonlóan Kalmár János keszthelyi grafikus, tetoválóművész készítette. Dodó úgy érzi, a versek tematikája, stílusa nem nagyon változott az évek alatt. Poénok, önirónia, egy kis szerelem, kevés politikai utalás, meg némi „odamondogatás” egyaránt van a költeményekben. Melyek alapját részben személyes élmények adják, de fiktív szituációkra is épít.

A kiadványt – mely június első hetében kerül bemutatásra – támogatta az önkormányzat, valamint a Zalaegerszeg Kultúrájáért Közalapítvány is.

A szerző, akit a nagyközönség főleg a Bazooka zenekar frontembereként ismerhet, nem mond le a zenélésről sem. Mostanában a Körzeti Stúdió formációval játszik, főleg modern hangzású, saját számokat, melyeket Sipos Zsolt dalszerzővel írnak. Jelenleg épp egy próbafolyamat közepén van a csapat, mert készülnek az őszi belvárosi fesztiválra.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK