2022.11.27., vasárnap - VirgilZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Zalai kötetbörze és évadzárás

2018. december 14. péntek, 22:01
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Zalai kötetmustrával egybekötött lapszámbemutatóra várta az érdeklődőket a Pannon Tükör. Az idei utolsó megjelenés alkalmából évértékelőt is tartott a folyóiratot kiadó Pannon Írók Társasága.

Bubits Tünde főszerkesztő a rendezvény előtt érdeklődésünkre elmondta: 22 olyan zalai, vagy Zalához kötődő szerzőt kerestek meg, akinek idén, vagy néhány évvel ezelőtt jelent meg kötete. A börzével az volt a cél, hogy az írók kicsit megismerjék egymást, hiszen ritkán nyílik lehetőség közös találkozásra. Másrészt pedig, hogy a korábban kiadott könyvek újra fókuszba kerüljenek, mert sokszor a kötetek bemutatása után már nincs lehetőségük a szerzőknek promócióra.

Lapszámbemutató a Pannon Tükörnél

A kötetmustrára Zalaegerszegen kívül Lentiből, Keszthelyről, Nagykanizsáról, de Lendváról és Tapolcáról is érkeztek írók. Többek között Barasits Zsuzsa, Cséby Géza, Főző Laura, Lackner László, Merő Béla és Nagy Betti is részt vett az eseményen.

A főszerkesztő úgy fogalmazott: ez egy afféle „nulladik típusú találkozás”, amit hagyományteremtő szándékkal hívtak életre. Azt szeretnék, ha minden év végén, az adventi időszakban összegyűlnének egy találkozóra azok a szerzők, akiknek abban az esztendőben jelent meg kötetük. Ez nemcsak közös eszmecserére adna lehetőséget, hanem arra is, hogy a potenciális vásárlók - akár karácsonyi ajándékként is – tudjanak könyveket venni.

A Pannon Tükör idei utolsó lapszámát a főszerkesztő mellett Nagygéci Kovács József online szerkesztő mutatta be. Elhangzott: most ugyan nem szerepel dráma a lapban, emiatt karcsúbb a kiadvány, ám mellékletként megjelent Falusi Márton költő, A buszmegálló című hangjátékának nyomtatott változata. A folyóirat többek között Kukorelly Endrétől, Tarjáni Imrétől, Nagy Leától, Cséby Gézától, valamint Megyeri Annától, dr. Kostyál Lászlótól és Turbuly Lillától is közöl írásokat.

A Pannon Írók Társasága nevében dr. Gyimesi Endre elnök elmondta: eredményes évet zárhatnak, hiszen összesen hat lapszáma jelent meg a Pannon Tükörnek, valamint több kötetet is kiadtak és országos elismerések, nyertes pályázatok is hozzájárultak az idei sikerekhez.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK