2024.06.24., hétfő - IvánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A "Misi mókus kalandjai" is színre kerül

2023. szeptember 04. hétfő, 18:17
Szerző: -pet-; Fotó: pP
256 előadás, közel 29 ezer néző, Pro Urbe-díj és Színházi Olimpia – e sikerekkel zárta az előző évadot a Griff Bábszínház társulata.

Hat előadás lesz az idei bábszínházi évadban

A tavalyi évről és a 2023/24-es évad terveiről Szűcs István igazgató beszélt a hétfői társulati ülésen. Mint mondta, az előző időszakban Szolnok Ágnes bábszínész játszotta a legtöbb előadást, ezért elismerésben részesül. A nagysikerű nyár eleji Színházi Olimpia pedig jó alkalom volt arra, hogy a közönséget megismertessék a bábszínházi műfaj sokszínűségével, illetve azzal, hogy nemcsak gyerekeknek szólhatnak az egyes előadások. 

Ami az idei évadot illeti: augusztusban már elkezdődtek a próbák. Hat bérletes előadást láthat a közönség; köztük kortárs- és klasszikus meséket. Az első őszi program egy családi nap lesz szeptember 23-án, amikor három előadással is készülnek. Délelőtt babaszínházzal indulnak, koradélután az óvodásoknak szóló Volt egyszer kert című mesét nézhetik meg a gyerekek (mely az idei évad nyitánya is egyúttal), délután pedig a Szélszabadítót játsszák, amit egyaránt ajánlanak kicsiknek és nagyoknak.

A következő hónapokban Berg Judit Autós meséje kerül színre Csató Kata rendezésében, majd a Misi mókus kalandjait láthatja a közönség (rendező Markó Róbert). De ismét műsorra tűzik a Szélszabadítót is (Bartal Kiss Rita rendezésében), amit egy német mese követ (A kis boszorkányt Schneider Jankó rendezi). Az évad az Ilyenek az állatok című mesejátékkal zárul, mely az Állatok farsangja alapján készül (rendező Györfi Csaba). 

Szűcs István azt is elmondta, hogy szerencsére a bábszínház stabil anyagi helyzetben van és a társulattól sem ment el senki az előző évad végén. Horváth Máté Zsolt személyében viszont új taggal bővült a csapat, a fiatal művész Marosvásárhelyről érkezett. 

Az évad során szeretnének több családi napot szervezni, és ha lehetőségük lesz rá, folytatnák a felnőtt előadásokat is. Tartalmas időszak elébe néznek, annál is inkább, mert sok helyre hívták őket vendégelőadásokra is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK