2024.06.14., péntek - VazulZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Evita, Caligula, Képzelt riport…

2017. február 08. szerda, 20:32
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A Hevesi Sándor Színház 2017/18-as évadjának műsortervét ismertette sajtótájékoztató keretében dr. Besenczi Árpád igazgató és Sztarenki Pál művészeti vezető. Elhangzott: a hagyományoknak megfelelően a jövő évadban is hat nagyszínpadi bemutatóval készülnek.

Az évad Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című vígjátékával indul október 6-án (rendező: Besenczi Árpád), ezt követi az Evita musical (Böhm György rendezésében), majd november végén Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője kerül színre (rendező: Moravetz Levente). 2018-ban Székely János Caligula helytartója című színművét láthatják elsőként a nézők (Sztarenki Pál rendezésében), aztán a népszerű Arthur Miller dráma, Az ügynök halála kerül műsorra (rendező Lukáts Andor), végül pedig egy régi, ám mindig aktuális sláger-darabot, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt láthatja a közönség. Déry-Pós-Presser-Adamis közismert zenés darabját Bal József rendezi.

Besenczi Árpád és Sztarenki Pál a sajtótájékoztatón

Hevesi Sándor Színház: összeállt a jövő évad műsorterve

Besenczi Árpád elmondta: a színház célja még mindig az, hogy visszaszerezzék a stúdiószínpadot, szeretnének ugyanis több kisszínpados előadást játszani. Az elmúlt két esztendőben financiális és technikai okok miatt nem volt új bemutató a házi színpadon. A jövő évadban viszont lesz; mégpedig Müller Péter A vihar kapujában című színműve, mely Akutagawa Ryunosuke novellájából készült. A darabot Gergye Krisztián táncművész rendezi. A Tantermi deszkán és a Lakásszínházban továbbra is műsoron maradnak az előző évadok népszerű előadásai. Készülnek továbbá új ifjúsági bemutatókkal is a nagyszínpadon.

Az igazgató arról is tájékoztatott, hogy soha ennyi bérletet nem sikerült még értékesíteniük, mint az idei évadban; összesen 11170 bérletet adtak el. A bevételük pedig 20 millió forinttal nőtt az előző évadhoz képest. Az idei szezonra meghirdetett előadásokon túl látható lesz még egy vendégjáték is: június elsején a József Attila Színház egyik előadását (Veszek egy éjszakát) mutatják be a nagyszínpadon. A Hevesi pedig a Balfácánnal megy „vendégeskedni” a József Attila Színházba.

Sztarenki Pál néhány kulisszatitokról is beszámolt: a színház március végén mutatja Agatha Christie És már senki sem, avagy a tíz kicsi néger című krimijét, melyben az író hangja Egervári Klára lesz. Szó esett arról is, hogy a jövő évad egyik ifjúsági darabja Karinthy Tanár úr kérem című vígjátéka lesz, melyet Sztarenki Pál rendez. A műből szellemes, fiatalos színpadi adaptáció készült, mely diákoknak és felnőtteknek egyaránt tetszeni fog.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a színházat érintette a minimálbéremelés, ami 38 millió forint többletkiadást jelent az intézményeznek. Az önkormányzat azonban támogatást nyújtott a megnövekedett kiadások kompenzálására, így nem kerül sor létszámleépítésre.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK