2020.10.27., kedd - SzabinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Díjazták a Zalaegerszeg Színezőt

2017. április 07. péntek, 17:18
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Díjat kapott a 2017-es Iránytű turisztikai kommunikációs versenyen a zalaegerszegi Tourinform Iroda. Az országos pályázatot évről évre a Turizmus Trend/Vendég&Hotel szaklap hirdeti meg, hogy megtalálják az idegenforgalmi szektor legjobb kommunikációs megoldásait.

A megyeszékhelyi iroda ezúttal a 2016 őszén megjelent Zalaegerszeg Színezőért kapott bronz díjat. Az elismerést Pereszteginé Szabó Júlia irodavezető, és Köcse Henrietta marketingreferens vette át a közelmúltban Budapesten. A Turizmus Trend magazin hét kategóriában hirdette meg a pályázatot, melyre összesen 54-en jelentkeztek. Ezekből választotta ki a szakmai zsűri az idei nyerteseket. A Tourinform Iroda kiadványát a „Print” főkategórián belüli „Településmarketing” kategóriában díjazták.

Pereszteginé Szabó Júlia és Köcse Henrietta vehették át az elismerést

Gyerekek és felnőttek körében is népszerű

Mint azt Pereszteginé Szabó Júlia lapunk érdeklődésére elmondta: a Zalaegerszeg Színező nagy népszerűségnek örvend, sőt a vártánál is nagyobb lett a sikere. Az ősszel megjelent ezer példány már el is fogyott, így nemrég újabb ezer darabot nyomtattak belőle. Tavaly Köcse Henrietta ötlete alapján született meg a színező. Az efféle könyvecskék napjainkban nagyon divatossá váltak, nemcsak gyerekek, hanem felnőttek körében is. Fejlesztik a kreativitást, új lehetőségeket adnak az önkifejezésre, az idősebb korosztályok számára pedig relaxációs, stresszoldó hatással vannak.

Az irodavezető elárulta: eleinte furcsállta az ötletet, hogy a város egy-egy nevezetessége színezőkönyvbe kerüljön. A kollégák azonban meggyőzték, s az önkormányzat is a kezdeményezés mellé állt. A színező igényesen rajzolt grafikákon keresztül mutatja be Zalaegerszeg legfontosabb látnivalóit; többek között a Mária Magdolna Plébániatemplomot, a Dísz teret, a földre szállt toronyórát, a zsinagógát, a falumúzeumot és az Alsóerdőt. A dizájn és a grafikák Tóth Norbert képzőművész-tanár, valamint Gombos Zsófi és Pál Katja festőművészek munkáját dicséri.

A kiadvány célja nemcsak maga a játék; vagyis a színezés öröme, hanem az identitástudat erősítése is. A szülők ugyanis mesélhetnek az egyes látnivalókról, és egy séta során meg is mutathatják a füzetben lévő nevezetességeket a gyerekeknek.

Megtudtuk: a kiadványt egyelőre főleg helybéliek vásárolták. A karácsonyi időszakban például nagyon nagy volt rá a kereslet. Az iroda célja azonban az is, hogy a tavasszal beinduló idegenforgalmi szezonban a turistáknak is ajánlják a színezőt, a városról szóló többi kiadvány mellett.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK