2020.08.10., hétfő - L?rincZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Innováció a szőlőszaporításban

2019. július 02. kedd, 12:57
Szerző: ZalaMédia
Címkék:
A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kertészeti Tanszékén mutatták az "Innováció a Szőlőszaporításban" című kötetet a Doktoranduszok Országos Szövetsége kiadásában. A rendevzényen Molnár Ákos, a Magyar Szőlőszaporítóanyag Termelők Szövetségének elnöke, Kocsis László, a Georgikon Kar Kertészeti Tanszékének vezetője, valamint Szabó Péter, a könyv szerzője, a Doktoranduszok Országos Szövetsége elnöke szólaltak fel.

Kötetbemutató a Georgikon Kar Természeti Tanszékén

Szabó Péter elmondta, hogy az „Innováció a Szőlőszaporításban” című könyv kiadásával az a cél, hogy átfogó képet adjanak a Magyarországon folyó szőlő szaporítóanyag-előállítással kapcsolatos kutatásokról, megismertessék a legújabb technológiákat, fejlesztéseket mind az ágazatban dolgozók, kutatók, mind pedig a laikusok számára; egyfajta betekintést engedjenek a jövő szőlőtermesztésébe és szőlőszaporításába. A könyv alapvető „szerepe”, hogy olyan kutatásokat mutasson be, amelyeknek a magyar szőlőtermesztés szereplői számára hozzáférhető és hasznosítható eredményei vannak, legyen az alap- vagy alkalmazott kutatás.

A könyv megkíséreli bemutatni néhány külföldi ország szőlő szaporítóanyag-előállítását is abból a célból, hogy összegyűjthessék a jó gyakorlatokat. A kiadó és a szerző bízik benne, hogy a kiadvánnyal elősegíthetik az innovatív magyar szőlőtermesztést és szőlőszaporítóanyag-előállítást is. A könyv megjelenését az Agrárminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatta.

A könyv Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó webáruházaiban, a Könyvistálló nevű kis- és nagykereskedésekben, az Akadémiai Kiadó online okoskönyvtárában (MeRSZ) és a Doktoranduszok Országos Szövetségénél lesz elérhető.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK