2022.05.18., szerda - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Sulibusz után új tornaterem is?

2017. szeptember 04. hétfő, 18:06
Szerző és fotó: Antal Lívia
Új iskolabusszal közlekedhetnek a zalaapáti Gábor Áron Általános Iskolába a környékbeli településekről is ide járó diákok, amit a tanévnyitó ünnepségen vehettek birtokukba. Az új járművet, mellyel lecserélték a régit, 20 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból szerezte be az önkormányzat.

A kisbuszt azért kapta meg Zalaapáti, mert el kellett dönteni, hogy a választókerület problémái közül melyik vár leghamarabb megoldásra – idézte fel az előzményeket Manninger Jenő országgyűlési képviselő beszédében. Mint fogalmazott, fontosnak tartották, hogy a helyi és a térségben élő gyerekek minél jobb körülmények között tanulhassanak, a kormány ezért döntött a rendkívüli támogatásról, amelyhez nem a hagyományos pályázati keretek között jutott hozzá az önkormányzat.

Örömteli tanévnyitó Zalaapátiban

A nagykanizsai tankerület által beadott pályázatból azonban egy régóta óhajtott vágy teljesülhet. Hamarosan pozitív döntés születhet arról a 260 millió forintos pályázati projektről, melynek során új tornaterem és szaktermek létesülhetnek az eszközbeszerzés mellett. Mindez hosszú távon járul hozzá az oktatás magas színvonalának fenntartásához, hangsúlyozta Manninger Jenő.

Ezt követően Bóka Tibor plébános megáldotta az új iskolabuszt, mely mintegy 140 gyermek, közte ötven más településen élő diák iskolába szállítását és hazajutását segíti elő.

A kis elsősöket kézen fogva vezették át a felsősök a szomszédos óvodából az iskolába, ahol az új tanévet Tóth-Szalai Judit iskolaigazgató nyitotta meg. Sok piros pontot, élményt, kitartást kívánt nekik. Az eredményes tanulás érdekében valamennyi szülőt arra kérte, hogy ellenőrizzék a házi feladatok megírását, valamint kérdezzék ki a leckét gyerekeiktől.  

Vincze Tibor polgármester érdeklődésünkre elmondta, az új tornacsarnok engedélyes tervét az önkormányzat már tíz évvel ezelőtt elkészíttette. A mostani pályázatból egy kézilabdapálya méretű küzdőtérrel rendelkező tornaterem épülhet meg, ami régi vágya a térségközponti feladatokat ellátó Zalaapátinak, valamint a közigazgatás, oktatás, kultúra és sport területén vele együttműködő hat önkormányzatnak.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK