2024.05.30., csütörtök - Janka, ZsanettZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Mennyi szín! - adysok kiállítása az Apáczaiban

2023. október 25. szerda, 19:32
Szerző, fotó: Bánfi Kati
„Mennyi szín, Mennyi szín!” címmel nyílt kiállítás az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény felső tagozatos diákjainak alkotásaiból az Apáczai Művelődési Központ galériájában október 24-én. A pompás, vegyes témájú tárlat november 16-ig látható.

Gyermeki látásmód, fantáziavilág és valóságábrázolás

Második alkalommal választották a művelődési házat kiállító helyül az iskola lelkes alkotói és felkészítő tanáraik. A munkák sokszínűek szó szerint és tematikusan is. A rendező elvet a műfajok adják, hogy minél inkább szemet gyönyörködtessenek. Mindezekről szólt a megnyitón Nagy Szilvia művésztanár, aki a kiállító gyermekek életkori sajátosságaiból adódó látásmódról és annak átmeneteiről is beszélt. Jelesül a kamaszkorba lépéssel a gyermeki látásmódot, a fantáziavilágot, egyre inkább felváltja a valóságábrázolás.

Közben még népszerűek a képregények, az egyedi grafikák, a festmények és a most divatos parafrázis. Ez utóbbi egy adott mű átdolgozását jelenti, mely nagyon szórakoztató elfoglaltságot jelent és bizonyára közelebb hozza a híres művészeket is a diákokhoz. Nagy Szilvia még elmondta, az iskola kiemelt célja a tehetséggondozás, ezért hozták létre, és a mai napig támogatják is ezt a képzést művészemberek. Az emelt számú rajzórák mellett a különböző szakkörök alkalmával is tanulhatnak tőlük a diákok.

A megnyitón közreműködött Hoffmann Brigitta, aki nagyon találón Orgoványi Anikó: Színek című versét szavalta el, Szabó Szandra pedig népdalt énekelt. A kiállító tanulók könyvet kaptak ajándékképen.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK