2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Avokádós tojáskrém húsvétra

2018. március 29. csütörtök, 18:34
Szerző és fotó: Antal Lívia
A húsvét jegyében zárult a tavaszi Lóci-Menza főzőtanfolyam a zalaegerszegi Űrhajós Bölcsődében, mely alkalomból avokádós tojáskrémet készítettek teljes kiőrlésű kaláccsal.

Immár negyedik éve rendezik meg a bölcsődében a főzőtanfolyamokat minden idényben egy-egy témakör köré csoportosítva, mondta el érdeklődésünkre Monori Krisztina, a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék valamint a főzőtanfolyam dietetikusa. Az idei márciusi három alkalom a női egészség és a babavárás jegyében zajlott, az utolsó, március 28-i foglalkozás egyúttal a húsvét jegyében is. Ezúttal is a könnyen és gyorsan elkészíthető ételek álltak a középpontban.

A tavaszi etapban többek között bogyós gyümölcsökkel töltött rétes kosárkát, tonhalas hamburgert készítettek tepsiben sütött gyökérzöldségekkel. A felhasznált alapanyagok nagyon fontosak a női egészség, így a női bélflóra szempontjából, miután nagyon sok női hormont a jótékony bélbaktériumok állítanak elő, magyarázta a dietetikus. A bogyós gyümölcsökben lévő színanyagok, antioxidáns vegyületek a szív- és az érrendszer jó működését segítik elő, az avokádos tojáskrém Omega 3 zsírsavban gazdag, ami a születendő magzat idegrendszerének fejlődése szempontjából fontos. Ez alkalmakkor felhívják a figyelmet a szénhidrát-tartalomban csökkentett ételek fogyasztására, valamint azon édesítőszerek használatára, melyek kevésbé emelik meg a vércukorszintet.

Tóthné Gróf Andrea, a programnak helyet adó Űrhajós Bölcsőde vezetője elmondta, nagyon népszerű a főzőtanfolyam, melyen az édesanyák mellett édesapák is szívesen részt vesznek. Az egészségmegőrzés mellett cél az, hogy a tápláló, ugyanakkor gyorsan elkészíthető ételek bemutatásával megkönnyítsék a családok mindennapjait. Ősszel folytatódik a főzőtanfolyam, melynek ideje mindig biztosítanak gyermekfelügyeletet.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK