2024.03.01., péntek - AlbinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Sikeres volt a Mustra Borfolyam

2021. szeptember 28. kedd, 20:56
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A városházán köszöntötték a szeptember 9-11 között megrendezett Mustra Borfolyam nyerteseit. Mint arról már korábban beszámoltunk a helyi vendéglátósok összefogásával megvalósult gasztrokulturális rendezvény egy játék is volt egyben.

Ajándékcsomag a nyerteseknek

A programsorozathoz tartozó térkép ugyanis nemcsak az egyes vendéglátóhelyek beazonosítását szolgálta, hanem pecsételőfüzetként is szolgált. A borkóstolást követően minden helyszínen pecsételtethettek a vendégek, ha pedig valakinek sikerült az összes résztvevő éttermet/bárt felkeresnie, sorsoláson vehetett részt. Mint azt a szervezők nevében Tőke Erik elmondta: három borcsomagot sorsoltak ki, benne a bormustra kedvelt nedűivel.

A nyertesek közül Zsédely Attila (képünkön) vette át a vállalkozók és Balaicz Zoltán polgármester jelenlétében az ajándékot. A sajtótájékoztatóval egybekötött átadáson elhangzott: sikeres volt a hagyományteremtő szándékkal életre hívott Mustra Borfolyam. A hétvége alatt több ezren fordultak meg a helyszíneken. Látszik, hogy a járványhelyzet után sokan vágytak valamiféle gasztronómiai és kulturális eseményre, ahol találkozhatnak barátaikkal, ismerőseikkel.

A szervezők sikerként könyvelték el, hogy a szüreti időszak ellenére sok országosan ismert borász látogatott el a városba, akik szívesen beszéltek is az általuk kínált borokról. Szintén bevált az egységáras borkorcsolya és az is, hogy minden vendéglátóhely koncerttel várta a vendégeket. Mindenki más-más stílusú zenével készült, így az érdeklődők biztos, hogy találtak valahol kedvükre való muzsikát. A visszajelzések alapján pedig az egyes helyszínek között is szívesen sétálgatott a közönség az esti belvárosban.

Az öt vendéglátóhely a jövőben is szeretne hasonló programokat szervezni: terveik között egy tavaszi gasztronómiai rendezvény szerepel, jövő ősszel pedig folytatódhat a borfolyam is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK