2024.06.16., vasárnap - JusztinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Zene a tó partján

2021. július 06. kedd, 19:15
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Július elsejétől, Tóth László zongoraművész, ötletgazda három helyszínes koncertjeivel kezdetét vette az egy évig tartó szabadtéri, klasszikusok műveit felsorakoztató térzene sorozat.

Július első három napján mindhárom helyszín, azaz a Dísz tér, a Gébárti-tó partja és a Deák-tér is beavatódott. A sokak által igényelt minőségi közösségi élmény biztosan a nyár szép emlékei közé kerül majd.

Tóth László, aki a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem igazgatója is, a tavalyi korlátozások nehézségét is már megtörte, a város több helyszínén adott szabadtéri mini koncertsorozatával. Akkor az elzártság okozta nehézségeket orvosolta művészi zenével. Az azóta eltelt egy év pedig sokat tett a közösségtől való elhatárolódás irányába. Ezért a mostani program fő céljai között a közösségi élmények újrateremtése is szerepel. A 30 részből álló koncertsorozat, mely pályázati támogatással valósul meg, fő helyszíne a Dísz tér lesz. Az aktuális időpontokról és fellépőkről a plakátokon és a hangversenyteremben lehet informálódni. 

Felvételünk a Gébárti-tó partján, a Panoráma Teraszon készült, ahol különleges hangulatúvá tette a nyári késő délutánt a kiváló hangosításban felcsendülő komolyzene válogatás, háttérben a strandolókkal, a sétálgató emberek és a vízi élőlények jövés-menésével. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK