2023.06.04., vasárnap - BulcsúZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tisztelgés Ady születésnapján

2019. november 22. péntek, 19:21
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Ady Endre születésének 142., halálának pedig 100. évfordulójára emlékeztek a minap a róla elnevezett zalaegerszegi iskolában. Az eseménnyel egyúttal lezárult a januárban induló Ady100 emlékév is.

Ady Endre 1877. november 22-én született, a jeles napra emlékezve gyűltek össze az Ady-iskola diákjai a költő szobránál, mely az intézmény udvarán található. Mivel idén Ady halálának kerek évfordulója is van, a megemlékezés részeként száz diák szavalta el a költő Ifjú szívekben élek című versét, de más költemények is elhangzottak a tanulók jóvoltából.

Lezárult az emlékév

Az ünnepségen Czigány László igazgató elmondta: az Ady100 emlékévet – mely januárban, a költő halálának 100. évfordulóján indult – számos kulturális program kísérte az iskolában, többek között szavalóversenyt rendeztek, de hársfát is ültettek az író tiszteletére. Az eseménysorozat zárásaként, vagyis az Ady-héten, a megszokott sport-, tanulmányi és művészeti programok és versenyek mellett sor került a végzős gimnazisták hagyományos kiállítására is.

Az Ady-születésnap részeként száz diák versmondó sétára indult pénteken délelőtt, ezzel is népszerűsítve az egyik legnagyobb költőnk művészetét. A felvonulás a Deák téren ért véget, ahol a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársaival közösen egy flashmobot is szerveztek a diákok. Az eseményt itt szintén egy közös szavalat zárta.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK