2021.01.16., szombat - GusztávZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Deák+kert, az értékteremtő

2018. február 21. szerda, 19:05
Szerző: -pet-
Irodalmi-kulturális honlapot indított a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. A stílusosan Deák+kert névre keresztelt portál egyfajta értékteremtő és összetartó erő szeretne lenni. Az elnevezés egyaránt utal magára a könyvtárra, és a város egyik legrégibb terére, ahol az épület áll.

Kiss Gábor könyvtárigazgató a honlapot bemutató eseményen (mely a széppróza napjához kapcsolódó programok zárórendezvénye is volt egyúttal) elmondta: az a cél, hogy a zalai, vagy Zalához kötődő szerzőknek, pályakezdőknek felületet biztosítsanak és figyelemmel kísérjék munkájukat. A Deák+kert egyúttal hírportálként is funkcionál, hiszen a könyvtárhoz kapcsolódó friss szakmai és kulturális események is megtalálhatók lesznek az oldalon. Ezenkívül nemcsak helyi, hanem a regionális és országos irodalmi- és kulturális élet eseményeiből is válogatnak.

Új irodalmi portál indult

Főleg versek, prózák, recenziók, könyvajánlók kerülnek majd terítékre – tájékoztatta a résztvevőket Tóth Renáta, olvasószolgálati csoportvezető. De a teret kapnak a társművészetek (színház, film) képviselői és a városban működő közgyűjtemények munkatársai is, hogy beszámoljanak az aktuális kutatások eredményeiről. Várják továbbá a kezdő tollforgatókat, slammereket is, akiknek a „Műhelymunka” rovatban lesz lehetőségük a bemutatkozásra, szárnybontogatásra.

A könyvtár két jelentős irodalmi hagyatékot őriz: Keresztury Dezső költő, akadémikus, és Nádas Péter író dokumentumai is az új portálra kerülnek majd a tervek szerint.

A Deák+kert szerkesztője Tóth Imre költő (a könyvtár munkatársa) lesz, akinek munkáját egy szerkesztőbizottság is segíti. A honlapot a Webmark készítette, a cég vezetője, Joós Attila egy videóüzenetben köszöntötte a rendezvényen megjelent első olvasókat.

Az új honlap a http://deakkert.dfmvk.hu linkről érhető el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK