2023.03.31., péntek - ÁrpádZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Rendhagyó és tematikus túrákat is szerveznek

2020. június 23. kedd, 20:45
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Hosszú szünet után júliustól újraindítja városi sétáit a Zalaegerszegi Tourinform Iroda. Az idei első programot márciusra tervezték, ám a koronavírus közbeszólt. A nyárra időzített sétákat megtartják, a tavasszal elmaradt eseményeket pedig az augusztus-szeptemberi időszakban pótolják.

Folytatódnak a városi séták

Tuboly Andrea irodavezető érdeklődésünkre elmondta: az ingyenes városnéző sétákat a Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület tagjaként szervezik. Az első programra június 27-én, 10 órától kerül sor. Az érdeklődők a város mellett haladó túraútvonal, a Horhosok útja egyik szakaszát járhatják be. A 8 kilométeres, zöld színnel jelölt útvonalon Sustik Tiborné Edit, bronzjelvényes gyalogos túravezető lesz a segítségükre. Bemutatva a városkörnyék természeti értékeit.

A Horhosok útjának egyik szakaszát járják be elsőként az érdeklődők

Július 10-én 18 órától pedig egy rendhagyó, szubjektív sétára kerül sor „ZalaegerSzögek és más nézőpontok” címmel. A séta során az Autóbuszállomástól az új Kerámia-, és Color lakóparkokig be lehet majd nézni az ereszek, árkádok alá, a lépcsőfokok közé. De a tükröződéseket, az épületek által rajzolt vonalakat, geometrikus alakzatokat is meg lehet figyelni.

Az ingyenes séták mellett az iroda szervez úgynevezett garantált várostörténeti túrákat is, melyeknek már részvételi díja van. Tuboly Andrea hozzátette: ezeket elsősorban a városba látogató turistáknak szánják, de természetesen helybéliek is válthatnak jegyet az előre meghirdetett időpontokra. Ezek a programok a klasszikus városnéző séta alapjaira fűznek fel különböző témákat. Idén három tematika köré szervezték őket.

Látvány a Horhosok útjáról

A „Zalaegerszeg titkai” című a Deák tér és a Dísz tér közötti néhány száz méteres, ám több száz éves szakaszon kalauzolja az érdeklődőket. A „Templomtoronytól a toronyóráig” túra várostörténeti érdekességekről számol be a címben szereplő „objektumok” kapcsán. A „Régimódi történetek” elnevezésű pedig a múlt anekdotáit meséli el, néhány régi helyszín és személy felidézésével. A cél az, hogy efféle rövid, belvárosi séták keretében ismertessék meg az érdeklődőket a város történetével, vagy annak egy kis szeletével. Annál is inkább, mert a Göcseji Múzeum felújítás alatt áll, oda nem tudnak most menni a turisták. A séták emiatt hiányt pótló céllal is szerveződtek.

A részvételi díj ellenében látogatható túrák az idegenforgalmi szezon idejére koncentrálódnak, ingyenes városi sétákat viszont egészen december közepéig szervez az iroda. Az előző évekhez hasonlóan idén is rá szeretnék majd kicsit hangolni a közönséget a karácsonyi ünnepekre.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK