2024.04.27., szombat - ZitaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Vándorkiállítás Petőfi életéről

2023. április 03. hétfő, 17:38
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Tablókiállítás nyílt a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából.

 A könyvtárban látható a PIM országos utazótárlata

A tárlat a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) utazókiállításaként érkezett Zalaegerszegre, és elsősorban a diákokat szólítja meg. A nyitórendezvényen egy interaktív irodalomóra keretében ismerkedhettek meg a tablókkal az Ady-iskola tanulói. Mint azt Tóth Renáta könyvtárigazgató elmondta: a Petőfi 200 emlékév alkalmából országszerte sok program várja a fiatalabb és idősebb korosztályokat. Ehhez az eseménysorozathoz a könyvtár is csatlakozik.

A tablók gazdag ismeretanyaggal rendelkeznek, és bővíteni tudják a gyerekek tudását a jeles költő életművével kapcsolatban. A kiállítás egyediségét egyrészt a látvány, vagyis a tablók megjelenése adja, másrészt pedig az, hogy nem hagyományos módon mutatja be Petőfi pályáját. Versek, fotók, irodalomtörténeti érdekességek, kéziratok, idézetek elevenítik fel a forradalom és szabadságharc jeles költőjének életművét, és másokkal való kapcsolatait.

Petőfi Sándor irodalmi munkásságáról Kiss Gábor, a könyvtár volt igazgatója is beszélt a jelen lévő diákoknak, majd Farkas Tibor előadóművész tartott interaktív, verses-zenés tárlatvezetést.

A kiállítás április 13-ig látogatható, csoportokat előzetes bejelentkezés alapján fogadnak (petofi200.dfmvk@gmail.com).

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK