2021.01.28., csütörtök - Károly, KarolaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

USA-ban is virított a Tündérrózsa

2017. augusztus 16. szerda, 11:04
Szerző: Nemes Norbert
A keszthelyi Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoportja több amerikai szervezet (Chicagói Magyar Klub, Csík Hágó Magyar Iskola, Norridge-i Református gyülekezet, Szent Imre templom, Szent István templom) meghívására a nyár közepén kéthetes turnéra utazott az Amerikai Egyesült Államokba.

Nyolc táncos: Hocz Veronika, Leskó Zsolt, Mózer Veronika, Nagy-Fáró Ivett, Pál Bendegúz, Rumi Réka, Sümegi Botond, Varga Hunor-Aradvári Lászlóné, művészeti vezetővel és ifj. Aradvári Lászlóval, az együttes koreográfusával utazott az USA-ba.

 A néptánccsoport két hetes turnéja

A kéthetes tartózkodásuk alatt rendkívül zsúfolt programot bonyolítottak: megtekintették Chicago városát és múzeumait, de meglátogatták a Chicago Fire-t, ahol két egykori Videoton játékos: Nikolics Nemanja és Arturo Alvarez játszik. Aradvári László jóvoltából itt egy mezcsere részesei lehettek, de megnézték a Chicago Fire-Vancouver Whitecaps mérkőzést. A clevelandi Szent Imre templomban 2015 óta szolgálatot teljesítő Mezei András atya korábban a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya Templom káplánja volt, és a Ranolder Iskolában hittant is tanított. András atya meghívásának is eleget tettek és gyönyörködtek a város magyar vonatkozású nevezetességeiben. Kirándultak a Niagara vízeséshez.

Négyszer félórás fellépésük volt a 10. jubileumi Gulyás Fesztiválon, ahol két nap alatt mintegy 2500 vendég fordult meg. A fesztiváli előkészületekben önkéntesként segítettek, de részt vettek táncházban, egy barátságos focimeccsen is, voltak a Chicagói Magyar Főkonzulátuson, a Chicagói Magyar Clubban. Július 4-ét egy kedves amerikai-magyar családnál ünnepelték, egy country táncot előadva. Kint tartózkodásukról az ottani média is részletesen beszámolt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK