2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Iskolakezdés elektronikus naplóval

2018. augusztus 31. péntek, 13:25
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Augusztus 31-én szerte az országban tartottak már tanévnyitó ünnepségeket. Zalaegerszegen – a városban elsőként – a Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában köszöntötték a 2018/19-es tanévet, na és az új elsősöket.

Péntek reggel előbb a Petőfi-, majd a Dózsa-iskolában került sor az ünnepélyes iskolakezdésre. Mint azt Makovecz Tamás, az intézmény igazgatója érdeklődésünkre elmondta: a Belvárosi-iskolában összesen 1200 gyerek (fele a Dózsában, fele a Petőfiben) kezdi meg hétfőtől a tanulmányait. Mindkét iskolában 3-3 első évfolyamos osztály indul.

A Belvárosi-iskolában nyílt meg elsőként a tanév

Az igazgató úgy fogalmazott: ahogy az intézmény nevéből is látszik, az egyik legfontosabb feladat az angol nyelv oktatása. Öröm számukra, hogy 2017-ben húsz, idén pedig ezidáig huszonegy diák tett le sikeres, államilag elismert középfokú nyelvvizsgát. A Dózsa-tagiskolában rendezett tanévnyitó ünnepségen pedig további ötvenhét, 3.-, 4.-, 5. évfolyamos diák kapott tanúsítványt a gyermekeknek szóló, cambridge-i próbavizsga sikeres teljesítéséről.

Az évnyitón az igazgató beszédében utalt rá, hogy az előttük álló tanév egyik újdonsága az elektronikus napló megjelenése lesz. Papír alapú naplót idén már nem vezetnek, de a tanulói tájékoztató- és ellenőrző füzeteket továbbra is használják. Az új technikára való átállás pedagógust, szülőt és diákot egyaránt érint. A tervek szerint azonban a naptári év végére, minden szülő napi szinten betekinthet majd a gyermeke előmeneteléről szóló információkba. Ehhez biztosítják számukra a szükséges belépési kódot, és jelszót is.

 

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK