2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jövőbiztos képzések, helyben

2023. január 25. szerda, 15:24
Szerző és fotó: Antal Lívia
Nagy érdeklődés mellett rendezte meg nyílt napját a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja. A pályaválasztás előtt álló középiskolás diákok az intézmény képzési rendszerével és célkitűzéseivel ismerkedhettek meg, hiszen fontos határidő közeleg számukra. Február 15-ig kell leadniuk jelentkezésüket a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre.

Nyílt nap a Zalaegerszegi Egyetemi Központban

A rendezvényen Pepper robot köszöntötte elsőként a felvételi előtt álló diákokat, majd a Pannon Egyetem stratégiai rektorhelyettese, a Zalaegerszegi Egyetemi Központ főigazgatója előadásában az egyetemi képzés fontosságáról hallhattak. Dr. Németh István (2. kép) arra hívta fel figyelmüket, hogy aki nem szerez egyetemi végzettséget, nem lesz rá szükség a munkaerőpiacon, mert a mesterséges intelligencia át fogja venni a munkahelyeket. Mint mondta, az ember ugyanakkor sokkal kreatívabb, mint egy robot, így az egyetemen megtanulhatják, hogyan tudnak új dolgokat alkotni. Ehhez az oktatást is digitális térbe kell helyezni, a felhő kampuszt ezért hozták létre a tesztmérnök szakon.  Ez projektalapú oktatást takar; vizsgák helyett projektek kidolgozásáért kapott kreditpontokkal szerezhetik meg diplomájukat a hallgatók.

A főigazgató jelezte, a folytatásban a mechatronikai mérnök, a gépészmérnöki és a mérnökinformatikus szakon vezetik be a felhő- illetve projektalapú oktatást, majd a gazdasági és informatikai szakokon. Ehhez a későbbiekben az egyetemet is modernizálják új épületek, „alkotó környezet” létrehozásával. A főigazgató kiemelte, kreatív fiatalokra van szükségük. Egyetemük jövőbiztos képzéseket kínál számukra, itt Zalaegerszegen, amelyhez nem kell elmenniük Budapestre.

Az egyetemen minőségi oktatás folyik, ráadásul helyben van, így anyagi szempontból is optimális választás, vélekedett az Ady Endre Gimnázium két végzőse. Ide adják be felvételi kérelmüket: Kraus Bendegúz a gazdaság és menedzsment szakon, míg Péterfi Lili gazdaságinformatikus szakon kíván továbbtanulni.

Havranek Evelin első éves a gazdálkodási és menedzsment szakon, közgazdász szeretne lenni. Mint mondta, nem kell izgulni a felvételi miatt, amely visszagondolva nem is volt olyan nehéz, a vizsgaidőszak sokkal húzósabb volt. Ő is kiemelte, hogy az egyetem itt van a városban, a Zalaegerszeg közeli Salomvárról sem messze, ahonnét bejár. Jól érzi magát, családias a hangulat, az oktatók segítőkészek.

A nyílt napon a duális parntercégek is bemutatkoztak

A Zalaegerszegi Egyetemi Központ teljes képzési portfólióját tanszékvezetők és intézetigazgatók mutatták be a nyílt napon, amelyen a felvételi változásokról, a duális képzésről, a nyelvi képzésekről, a kollégiumi elhelyezésről, valamint a hallgatói szervezetekről is részletes információt kaptak a középiskolások.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK