2020.07.03., péntek - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szakmai nap és nyilvános ásatás

2017. augusztus 29. kedd, 15:45
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Becsengetés előtt címmel szervezett szakmai napot pedagógusok számára a Göcseji Múzeum. A rendezvény a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések” elnevezésű projekt keretében az intézmény aktuális múzeumpedagógiai kínálatával ismertette meg a tanárokat.

Dr. Kostyál László igazgatóhelyettes a pedagógusokat köszöntve elmondta: a mostani múzeumpedagógiai évadnyitó egyfajta a ráhangolódás a kezdődő tanévre. A cél az, hogy a következő hónapokban minél több diák és tanár vegyen részt az izgalmas múzeumi foglalkozásokon. Ezek tematikájáról Kissné Kovács Ágnes megyei múzeumi koordinátor szólt részletesen.

Orha Zoltán (balról) a régészeti foglalkozásokról tartott interaktív tájékoztatást a tanároknak.

Múzeumpedagógiai évadnyitó

Mint mondta, a múzeumi óráknak két fő iránya van: az egyik része a történelemhez, régészethez kapcsolódik, a foglalkozások másik csoportja pedig a hagyományokkal, néprajzzal, korabeli életmóddal, művészetekkel ismerteti meg a gyerekeket. A kínálatot úgy állították össze, hogy az több iskolai tantárgy ismeretanyagához is kapcsolódjon; színesítve így a tananyagot.

A múzeumpedagógiai munkát Orha Zoltán régész és Szabó Tímea néprajzos segíti, akik a pedagógusoknak is adtak némi ízelítőt a játékos, interaktív foglalkozásokból. Kostyál László pedig Kisfaludi Strobl Zsigmond szobrászművész munkásságának néhány érdekes momentumába avatta be a hallgatóságot.

Dr. Kostyál László és Kissné Kovács Ágnes köszöntötték a pedagógusokat.

A szakmai napon elhangzott: a Göcseji Múzeum melletti területen – a leendő Mindszenty-központ helyén – megkezdődtek a megelőző régészeti feltárások. Az ásatások idején a múzeum lehetőséget szeretne nyújtani a diákoknak és a város lakóinak, hogy jobban megismerjék a korabeli vár területén zajló munkát, ezért nyílt napokat tartanak. Az iskolai csoportokat előzetes bejelentkezés alapján, szerdai napokon várják, szombatonként 10-11 óra között pedig bárki megtekintheti a Batthyány utcában zajló feltárást.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK