2022.11.29., kedd - TaksonyZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megjelent Lackner László verseskötete

2019. december 15. vasárnap, 16:34
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A Pannon Tükör legfrissebb – idei utolsó – lapszámával együtt mutatták be Lackner László író legújabb kötetét. Az eseménynek a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár adott otthont.

Dr. Gyimesi Endre a Pannon Írók Társaságának elnöke köszöntőjében elmondta: sikeres évet zárnak, hiszen egyrészt bővíteni tudták a Pannon Tükör kulturális folyóirat ismertségét. Ma már az ország negyvennyolc újságárusánál kapható a kiadvány, és minden megyei jogú városban jelen vannak.

Évzárás a Pannon Tükörnél

A lapon kívül idén hat könyvet is megjelentetett a társaság. Ezek közé tartozik Lackner László Délidő alkonyatban című verseskötete. A Zalai Írók Egyesületének és a Pannon Tükör folyóiratnak az egyik alapítója prózai művei után, most verseit foglalta kötetbe.

A Pannon Tükör legújabb számának tartalmát Bubits Tünde főszerkesztő és Nagygéci Kovács József főszerkesztő-helyettes ismertette. Elhangzott: az idei utolsó lapszámba is sok újdonság és érdekesség került. A műfordításokon és a szépirodalmon túl képzőművészetről, helytörténetről, sőt zenéről is szó esik. Utóbbi Mátyás István orgonaművész jóvoltából. A 2020-as év ünnepi lesz, hiszen 25 esztendős lesz a lap.

Lackner László munkásságáról Lángi Péter irodalomtörténész szólt, aki beszélgetett is a szerzővel az új verseskötet kapcsán. Többek között megtudtuk: a Délidő alkonyatban az elmúlt ötven év verseit tartalmazza. A legkorábbi költemény 1965-ből származik. A művek között szerelmes verseket és szülőföldhöz kapcsolódó költeményeket is találunk. De néhány „rájátszást” is, például Faludy György, Nagy László és Juhász Ferenc verseire.

Lackner László 1976 óta él Zalaegerszegen. Irodalmi munkássága mellett harminc éven át az idegenforgalomban dolgozott, és több felsőoktatási intézmény tanára is volt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK