2021.10.18., hétfő - LukácsZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Evita és Képzelt riport

2017. augusztus 28. hétfő, 18:33
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A színpad még üres, meg kell tölteni élettel. Az idei évad legnagyobb kihívása minden bizonnyal az Evita lesz – fogalmazott elöljáróban dr. Besenczi Árpád igazgató, a Hevesi Sándor Színház évadnyitó társulati ülésén.

A 2017/18-as szezonban hat nagyszínpadi bemutatóval készül a zalaegerszegi teátrum. Elsőként egy vígjáték, a Család ellen nincs orvosság (Ray Cooney) kerül színre, Besenczi Árpád rendezésében. A bemutató október 7-én lesz.

Évadnyitó ülés a 35 éves színházban

Október 20-án aztán debütál a világ egyik legnépszerűbb musical-je, az Evita (Andrew Lloyd Webber-Tim Rice). Eva Perón argentin színésznő, majd népszerű politikusfeleség életét felelevenítő zenés művet Böhm György rendezi. Az igazgató szerint a musical színpadra állítása nagy kihívás és komoly munka lesz. Sok külsős szereplővel dolgoznak majd együtt, a zenét pedig egy komplett zenekar szolgáltatja élőben. A direktor ezért azt kérte a társulat tagjaitól, hogy mindenki próbáljon maximálisan helytállni a saját területén, és segítsék egymás munkáját.

A 2017-es esztendőben műsorra kerül még egy Mikszáth-mű is. A Szent Péter esernyője című vígjátékot Moravetz Levente rendezi. 2018-ban pedig a Caligula helytartójával, Az ügynök halálával és egy másik népszerű, ám hazai musical-lel, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című Déry-Pós-Presszer-Adamis művel folytatódik az évad. Természetesen továbbra is lesz Tantermi deszka és új ifjúsági előadások is készülnek (Tanár Úr kérem, Pán Péter).

A Hevesi Sándor Színház idén 35 esztendős; a jeles alkalomból egy évadnyitó és egy évadzáró tárlatot rendeznek a Műhelyház két oszlopos tagjának – Bischof Sándor alapítónak és Tóth Zoltánnak – a festményeiből.
Az igazgató a további tervekkel kapcsolatban elmondta: szeptember 6-án a Vidéki Színházak Fesztiváljára utazik a társulat az Ötödik pecséttel. Az idei évadban színpadra állítanak egy stúdiódarabot is a Vihar kapujában címmel, ezenkívül írók, dramaturgok, színházi szakemberek részvételével ismét sor kerül egy nyílt fórumra.

A társulati ülés további részében törzsgárda oklevélben részesültek azok, akik öt, tíz, tizenöt, húsz, harminc vagy harmincöt éve rendelkeznek folyamatos közalkalmazotti jogviszonnyal. Oklevelet vehetett át többek között Lőrinc Nikol és Magyar Cecília színészek, akik 10 éve tagjai a társulatnak, valamint Fitos Ferenc, Nagy Ferenc, Rákosa Tibor, Székely Tibor, Szőke Julianna alapítók, akik immár 35 éve dolgoznak a színházban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK