2022.06.26., vasárnap - János, PálZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Természetszerető túrák a Keszthelyi-hegységben

2017. március 20. hétfő, 09:00
Szerző: Nemes Norbert; Fotó: N.N.
A Keszthelyi-hegység élővilágával a tavasz beköszöntével nem csak a gyenesdiási Természet Háza Látogatóközpontban (THL), hanem vezetett tematikus túrák keretében is megismerkedhettek az érdeklődők. A THL-csapata március közepén ünnepi túrát szervezett.

Mint megtudtuk: áprilistól októberig –május és augusztus kivételével- a hónapok második felében, minimum 8 fős jelentkezés esetén elindulnak a félnapos, egész napos és holdfényleső túrák is, amelyekre egyre nagyobb igény mutatkozik.

 „Mi sem kellemesebb egy tavaszi túránál” mottóval a térségi Forrásvíz Természetbarát Egyesület (FTE), valamint a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Asbóth Sándor Szakgimnáziuma, Szakképzőiskolája és Kollégiuma szervezésében, a keszthelyi sportiroda közreműködésével immár 29. alkalommal került megrendezésre március derekán, a “LEPKE” teljesítménytúra a Keszthelyi-hegység területén. Gyenesdiás – Vonyarcvashegy – Balatongyörök - Vállus bakancsos bebarangolására közel félezren vállalkoztak-tudtuk meg Gálné Németh Ildikótól, a FTE elnökétől.

A vonyarcvashegy vasútállomásról indultak és ide is érkeztek mindazok, akik a három nevezési táv közül: 15, 25, és 40 km választottak. A Pető-hegy, a Büdöskúti pihenő, a Büdöskúti erdő, Bélap-völgy, a Szépkilátó, a Bisekő-tető, a Márványkőfejtő-hegy, a Vékony-cser, a Szent Miklós-forrás, a Pad-kői kilátó, a Jakabfi pihenő, a Keserű-tető, a Szent Mihály dombi kápolna, a berekalja, a Szent Vendel kápolna, a Vas-hegyi Kitaibel Pál-kilátó is megmutatta szépségét. Mindenki erejéhez mérten választott a szintemelkedések (350 m, 390 m, 1140 m) közül.

Akik a kiírásnak megfelelően végigjárták a túra útvonalát, kontroll-lapjukon minden ellenőrzőpont igazolása szerepelt, azok emléklapot és kitűző jelvényt kaptak. Az útvonal mentén frissítőállomások létesültek, de a forrás vize is jó vizű, iható volt. Az időjárási körülmények ideálisak voltak a túrázáshoz, hisz legfeljebb csak az időnként szemerkélő eső jelentett némi gondot...

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK