2024.02.21., szerda - EleonóraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Életmentő infooszlopok a strandokon

2016. augusztus 16. kedd, 15:38
Szerző: Nemes Norbert Fotó: N. N.
„Aki időt nyer, életet nyer!” – avagy a kezed életet menthet. Ezzel a mottóval adtak át életmentő infooszlopokat augusztus derekán több balatoni strandon.

A helyi önkormányzatok aktív támogatásával ilyen információs támfák kerültek ki: Zánka, Balatonakali, Révfülöp, Szigliget, Balatonlelle egy-egy plázsára. Főszezonban, hét Balatoni település, tíz strandján találhatóak meg az oszlopok, a strandok központi forrópontjain. Öröm, hogy a nyugat-balatoni strandok közül a gyenesdiási Játék strand és a keszthelyi Libás strand is gazdagabb lett egy efféle infopillérrel – hangzott el a központi sajtótájékoztatón. A kihelyezett eszköz nyolc lépésben mutatja be a laikus újraélesztést, és a helyes önvizsgálatot.

Tavaly indult útjára a Vízimentő Roadshow, melynek keretein belül a Vízimentők Egyesülete létrehozta „A kezed életet menthet!” címet viselő életmentési oktatást, ahol az érdeklődők elsajátíthatták a laikus újraélesztés helyes kéztartását és technikáját. Ezt a kampányt folytatva és továbbgondolva idén a Mellrákinfó Egyesülettel karöltve álmodták meg az információs oszlopaikat, melyeken az újraélesztés, valamint a mellek helyes önvizsgálatának lépései láthatóak, képekkel illusztrálva.

A kampány azért indult útjára, hogy prevenciós munka minél több emberhez eljusson, és ez által a balesetek száma lecsökkenjen. Merjenek az emberek újraéleszteni, amíg a szakszerű segítség megérkezik, mert így újabb életeket menthetnek meg! Az önvizsgálattal ugyan nem lehet a szó legszorosabb értelmében életet menteni, de az időben felfedezett mellrák nagyon jó arányban gyógyítható. A Mellrákinfó Egyesület fő célja, hogy a nők testtudatát növelje, merjék használni a kezüket és ismerjék meg a testüket! „Aki időt nyer, életet nyer!”

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) munkatársai 62 balatoni strandon teljesítenek szolgálatot az idei szezonban. Elsődleges feladatuk a fürdőzők biztonságának figyelemmel kísérése, illetve a bajbajutott személyek vízből való mentése és az elsősegélynyújtás.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK